Ποινικές δικογραφίες για πρώην υπουργούς Παιδείας στη Βουλή

Ποινικές δικογραφίες, όπως προκύπτει από τα όσα ειπώθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής στις 10 Μαρτίου, διαβιβάστηκαν στη Βουλή -σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος- και ανάμεσά τους υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν…τους πρώην υπουργούς Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο και Λοβέρδο.
Ειδικότερα, πρόκειται για ειδικές δικογραφίες που έχει διαβιβάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τις
εξής ημερομηνίες και για τα εξής αντικείμενα:

- Στις 25 Φεβρουαρίου του 2015, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1 και 4 του ν. 3126/2003 για την «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει, διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε κατόπιν της από 12/1/2015 μήνυσης της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, που αφορά τους πρώην υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδο, για τα φερόμενα ως τελεσθέντα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπεξαίρεσης.- Στις 2 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1, 2 και 4 του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των υπουργών, όπως ισχύει, διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν της από 14/1/2015 μηνυτήριας αναφοράς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «Εννέα Μούσες» του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης που αφορά στον πρώην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με τη μη έγκαιρη πρόσληψη καθηγητών στο ως άνω σχολείο κατά το σχολικό έτος 2013-2014.- Στις 9 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με την ίδια κατά τα ανωτέρω διαδικασία περί «ποινικής ευθύνης υπουργών» διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν ανώνυμης αναφοράς προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που αφορά στον πρώην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με τη φερόμενη τέλεση πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά την άσκηση των καθηκόντων του και δη την έκδοση υπουργικής απόφασης για την έγκριση κατανομής ενταγμένων ωρών στους εκπαιδευτικούς του εξωτερικού.
Keywords
Τυχαία Θέματα