Πιο αυστηρή η αυστριακή κυβέρνηση στο δίκαιο περί αλλοδαπών

Μια πιο σκληρή στάση υιοθετεί η αυστριακή κυβέρνηση όσον αφορά το δίκαιο περί αλλοδαπών. Ο συνασπισμός εξουσίας του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος υπό τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς και το ακροδεξιό Εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων τραβούν το σκοινί στα άκρα, ερχόμενοι σε πλήρη διάσταση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία.

Στόχος είναι η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης...
και της κατάχρησης του ασύλου,
δήλωσε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, ενώ ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε ανέφερε ότι πρόκειται για σημαντικά μέτρα για να διακοπεί η κατάχρηση.

Το πακέτο με τις πολυάριθμες σκληρύνσεις των διατάξεων προβλέπει, για παράδειγμα, τη δυνατότητα πρόσβασης των αρχών στα κινητά τηλέφωνα των προσφύγων για τον έλεγχο της πορείας που ακολούθησαν, ή, στην περίπτωση που οι πρόσφυγες φέρουν μαζί τους χρήματα, την κατακράτηση έως και 840 ευρώ ως συνεισφορά στη διαδικασία εξέτασης της αίτησης ασύλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα