Πεκίνο προς Τραμπ: Μη συνδέεις το εμπόριο με τη Βόρεια Κορέα

Η κινεζική κυβέρνηση ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να συνδέσουν το εμπόριο με τις συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ κατηγόρησε το Πεκίνο ότι δεν αναλαμβάνει καμία ενέργεια κατά της Πιονγιάνγκ παρά το γεγονός ότι επωφελείται από εμπορικές συναλλαγές με την Αμερική...
«Πιστεύουμε ότι το πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας και το εμπόριο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ
είναι δύο θέματα που βρίσκονται σε δύο τελείως διαφορετικά πεδία» δήλωσε ο κινέζος υπουργός Εμπορίου Qian Keming σε μια συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι τα θέματα «δεν σχετίζονται και δεν πρέπει να συνδυάζονται».

«Γενικά, το εμπόριο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβαίων επενδύσεων, είναι αμοιβαία επωφελές, και τόσο η Κίνα όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκομίσει μεγάλα κέρδη» πρόσθεσε ο κινέζος αξιωματούχος.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος από την Κίνα. Οι ανόητοι προηγούμενοι ηγέτες μας έχουν επιτρέψει να κερδίσουν (σ.σ οι Κινέζοι) εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στο εμπόριο, όμως δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για εμάς με τη Βόρεια Κορέα, μόνο μιλάνε» έγραψε το Σάββατο στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν θα επιτρέψουμε πλέον να συνεχιστεί αυτό. Η Κίνα θα μπορούσε εύκολα να λύσει αυτό το πρόβλημα!» πρόσθεσε.

Δεν θα συγκαλέσουμε νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωσαν πάντως οι ΗΠΑ δια στόματος της Νίκι Χάλει. «Κάτι τέτοιο δεν θα είχε αξία» δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΣΑ του ΟΗΕ.

Πηγή: skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα