«Παγώνει» το άνοιγμα της αγοράς...

«Αντίο» στη χθεσινή βεβαιότητα για σύντομο άνοιγμα της αγοράς λένε σήμερα στελέχη της κυβέρνησης καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα άλλαξαν άρδην τις επιθυμίες των αρμόδιων υπουργών.

Την...προχθεσινή ατάκα του Χρήστου Σταϊκούρα ότι «το βασικό μας σενάριο είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί με μια κανονικότητα η οικονομία», ήρθε να ενισχύσει χθες η σιγουριά του Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε ορθά κοφτά ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει είτε στις 22 είτε στις 29 του μήνα με SMS τρίωρης διάρκειας.

Κι όλα αυτά μάλιστα παρότι νωρίτερα το πρωί είχαν μπει στη μάχη δύο ιδιωτικές κλινικές (δείγμα του ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά σε ό,τι έχει να κάνει με την πανδημία), αλλά και ότι γνώριζε πως μέχρι τις 10.00 μετράγαμε ήδη 2,200 κρούσματα.

Σήμερα, ωστόσο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη δεν εμφανίστηκε ανάλογα αισιόδοξη και αιτία αποτέλεσε και ο συνολικός αριθμός των χθεσινών κρουσμάτων. «Δεν είναι της παρούσης να συζητάμε για άνοιγμα της αγοράς μέσα στον Μάρτιο», τόνισε χαρακτηριστικά και ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη που από αισιόδοξος έγινε... απαισιόδοξος μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

«Αν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στον ΣΚΑΪ 100,3, συμπληρώνοντας ότι όλες οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα