Οριστικό «όχι» από το ΠΑΣΟΚ σε e-κάλπη τύπου ριάλιτι

Με βασικό «αγκάθι» το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οργανωτική επιτροπή Αλιβιζάτου για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά συνεδριάζει σήμερα στις 18:00 το απόγευμα, προκειμένου να βρει λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει αντίρρηση με την e-κάλπη...
, αλλά προϋπόθεση είναι να προσέλθει ο ενδιαφερόμενος αυτοπροσώπως μερικές
ημέρες πριν την ψηφοφορία, ώστε να εγγραφεί. Διαφωνεί δηλαδή με το να ψηφίζει κάποιος από το σπίτι του μέσω ίντερνετ, καταχωρώντας απλώς έναν αριθμό ταυτότητας ή κάποιο άλλο προσωπικό, στοιχείο. «Είμαστε κόμμα, όχι talent show», λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ειδικά ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι «όχι μόνο είμαστε υπέρ της ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, αλλά είμαστε οι μοναδικοί που έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση που διασφαλίζει την αξιοπιστία και το αδιάβλητο της διαδικασίας». Εννοούν το μοντέλο της Εσθονίας, όπου ισχύει το σύστημα της ηλεκτρονικής ψήφου με προηγούμενη αυτοπρόσωπη εμφάνιση.

«Είναι προφανές ότι σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το τι πρέπει να γίνει», λένε οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή Αλιβιζάτου έχει ζητήσει προσφορές από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Cosmote και Wind εμφανίζονται αρνητικές, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για την υλοποίηση του πρότζεκτ. Η Vodafone που έχει και μια σχετική εμπειρία έχει ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία για να δώσει απάντηση.

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι ανθυποψήφιοι της Φώφης Γεννηματά, και κυρίως η πλευρά του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη, τάσσονται υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας χωρίς προηγούμενη ταυτοπροσωπία.

Όπως λένε, «είναι αδιανόητο να μην μπορούν να ψηφίσουν οι νέοι μας που έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης» και αφήνουν υπόνοιες ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί ένα μεγάλο εκλογικό σώμα γιατί ανησυχεί για το αποτέλεσμα.

Πηγή: thetoc.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα