Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορούμενος στην υπόθεση βιασμού...


...που συγκλονίζει την Αυστραλία...

Ο Αυστραλός υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι είναι εκείνος που κατηγορείται για βιασμό γυναίκας το 1988, μια ιστορία που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη της χώρας.

Ο... Κρίστιαν Πόρτερ απέρριψε τις κατηγορίες που του προσάπτονται λέγοντας ότι η υπόθεση «είναι εντελώς ψεύτικη». Παράλληλα, αρνήθηκε να παραιτηθεί παρά την πίεση που ασκείται στον ίδιο και την κυβέρνηση Μόρισον.

Η πίεση ήταν ήδη εξαιρετικά μεγάλη εξαιτίας μιας άλλης περίπτωσης βιασμού που αποκαλύφθηκε πριν μερικές εβδομάδες, όμως την περασμένη εβδομάδα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Μόρισον έχει λάβει επιστολή για υπόθεση βιασμού 16χρονης το 1988 με εμπλεκόμενο υπουργό της σημερινής κυβέρνησής του. Η γυναίκα αυτοκτόνησε πέρυσι.

Οι κατηγορίες αυτές έβαλαν στο κάδρο και τους 16 άνδρες που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Μόρισον και στη χώρα ξέσπασε σάλος τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Ο Πόρτερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο σπίτι του, δήλωσε ότι «λυπάται πολύ» επειδή μπήκαν στο στόχαστρο συνάδελφοί του υπουργοί. Εξήγησε πως δεν σχολίασε νωρίτερα τις κατηγορίες γιατί δεν ήθελε να εμπλακεί στις έρευνες της αστυνομίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η καταγγέλλουσα ήταν ένας «έξυπνος και χαρούμενος άνθρωπος» και ότι ήταν φίλη και μέλος μιας ομάδας σπουδαστών στην οποία συμμετείχε και ο Πόρτερ. Για το περιστατικό υποστήριξε ότι δεν συνέβη ποτέ για να προσθέσει πως δεν είχε επαφή με τη γυναίκα από το 1988.

Ανακοίνωσε ότι θα πάρει μερικές ημέρες άδεια για να ηρεμήσει, όμως αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του ως υπουργός Δικαιοσύνης καθώς «εάν το κάνω, ο καθένας στην Αυστραλία θα μπορεί να χάσει την δουλειά του εξαιτίας απλά μερικών κατηγοριών που εμφανίζονται στα ΜΜΕ. Μια παραίτηση θα δημιουργούσε ένα νέο προηγούμενο και δεν θα υπήρχε ανάγκη για… υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς δεν θα υπήρχε κράτος δικαίου στη χώρα».

Χθες, πάντως, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να προχωρήσει περαιτέρω η έρευνα, μετά και την αυτοκτονία της καταγγέλουσας.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που ζητούν από τον πρωθυπουργό Μόρισον να ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα.

nonews-news.com

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Kafeneio-gr