Ο βερεσές μας άφησε χρόνους

Ελλην Φορολογούμενος

Τράπεζα εστί βερεσετζίδικο , λέξις η οποία προέρχεται από την μεμετικήν (τουρκικήν) .veresiye , και προφέρεται βερσιγιέ. ( έτσι που, αν την ακούστε κάπου να την ξέρετε ) .
Τα λέμε αυτά διότι η μεμετικήν εσχάτως ακούγεται παντού σ’ όλα τα σήριαλς και τα βλέπουνε και στα καλά τα......
σπίτια , όλων των προαστίωνε , και των βορίονε, και των νοτίονε .

Ο βερεσές ετιμήθει και εκτιμήθηκε δεόντως εις την πατρίδα μας , και ο θάνατός του , μας εχάλασε και μας έθλιψε τα μάλα , τόσο που
και η μούσα ενέπνευσε τον καλλιτέχνη και έγραψε τους παρακάτω στίχους : ( δώστε βάση στους στίχοι)
Ο βερεσές απέθανε,
τον θάψανε στ' αγέρι,
και διαθήκη άφησε,
να 'ν ο παράς στο χέρι.
δηλαδή με μετρητά, παρά να χρεώνεσαι και να υπόσχεσαι να εξοφλήσεις στο μέλλον. το οποίο, μεθερμηνευόμενον, σημαίνει ότι , ο ομιλών τοις μετρητής είναι ο σωστός ο δε ομιλών επί πιστώση είναι μπαρούφας , καλή ώρα ο υπουργός επί των ναυτιλιακώνε, στον οποίο ανθρωπάκο είπανε ότι χρειάζεται να αγοράσει λίγο πολιτικό χρόνο , για τ΄ αφεντικό του.
Θα πρέπει υπουργάκο μου να ξέρεις ότι τα ναυτάκια ξυπνήσανε και αν δεν έχεις τα μουρμούρια στην τσέπη δηλαδίς να πλερώσεις τα δεδουλευμένα … άστο.
Εναλλαχτικά όμως υπάρχει και η έκφρασις ( αλλά και σχετικόν άσμα) αυτά που λες εγώ τ’ ακούω βερεσέ: δηλαδίς χωρίς να δίνω και πολύ σημασία, χωρίς να τα λαμβάνω υπόψη ή σε έχω απευθείας σύνδεση με Κάϊρον , είτε μας επιστρατέψεις είτε όχι…
Keywords
Τυχαία Θέματα