Ο Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε...

Στη δέσμευση ότι η Mυτιλήνη θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι το Πάσχα του 2021 προχώρησε στον Guardian ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη...

Μόρια, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύθηκε για την επιτάχυνση των σχεδίων για την απομάκρυνση των προσφύγων: «Θα φύγουν όλοι. Από τους σχεδόν 12.000 πρόσφυγες που βρίσκονται τώρα εδώ, προβλέπω ότι οι 6.000 θα έχουν
μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα.

Οι άνθρωποι αυτού του νησιού έχουν υποφέρει πολλά. Έδειξαν πολλή υπομονή», δήλωσε στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας, Έλενα Σμιθ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι περίπου το 70% των αιτούντων άσυλο στη Μυτιλήνη είναι Αφγανοί, στους οποίους θα αναγνωριστεί το καθεστώς πρόσφυγα και θα τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, με τα οποία μπορούν να πάνε σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ για έως και τρεις μήνες. Ενώ χαιρέτισε την απόφαση της Γερμανίας να υποδεχθεί 1.553 πρόσφυγες από τη Μόρια.

«Είναι πολύ γενναιόδωρη, πολύ γενναία κίνηση», σχολίασε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Σε ολόκληρη την Ευρώπη, χώρες έχουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα αναφορικά με το θέμα αυτό, αλλά πιστεύω ότι μπορούν να δουν πώς προστατεύουμε τα σύνορα της Ενωσης και έχουμε μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις ροές»...

cnn.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα