Να χαίρεται το Μαξίμου «γαλάζιους» περιφερειάρχες σαν τον Κασαπίδη!...

Απίστευτο και όμως αληθινό: Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έπαψε από τη θέση του τον Γενικό Διευθυντή Υγείας Χαρίσιο Γκοβεδάρο, επειδή οι πρόσφυγες έμειναν στο ξενοδοχείο της συζύγου του!

Την...

είδηση αλιεύσαμε από μέσα ενημέρωσης της Κοζάνης: Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης έδιωξε από τη θέση του τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας Χαρίσιο Γκοβεδάρο, γιατί δεν τον ενημέρωσε για την έλευση μεταναστών στην Αιανή Κοζάνης,
παρότι αυτοί θα διέμεναν σε ξενοδοχείο της συζύγου του γενικού διευθυντή!

«Η απόφαση της απομάκρυνσης του κ. Γκοβεδάρου δημοσιεύτηκε στη "Διαυγεια" και σε αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο κ. Γκοβεδάρος δεν ενημέρωσε την Περιφέρεια για την έλευση των προσφύγων παρά του οτι έχει στενή συγγενική σχέση με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στην Αιανή στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες, προκειμένου να ληφθούν μέτρα πρόληψης για ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊου», αναφέρουν χαρακτηριστικά τοπικά μέσα.

Ο Χαρίσιος Γκοβεδάρος, όπως επίσης διαβάζουμε, δεν είναι κανένας …κρυπτοσυριζαίος ή κρυπτοκομμουνιστής, αλλά, όπως και ο Γ. Κασαπίδης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. Να πούμε, επίσης, ότι πρόκειται για την υπόθεση των 63 προσφύγων, κυρίως γυναικόπαιδων, που η προσπάθεια μεταφορά τους στην περιοχή της Πέλλας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, σε τέτοιο σημείο που κάτοικοι έκαψαν το ξενοδοχείο που επρόκειτο προσωρινά να εγκατασταθούν!

Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι ο ξενοφοβικός περιφερειάρχης. Το πρόβλημα είναι πώς δεν αντιδρά το κυβερνών κόμμα σε τέτοιες πρακτικές, που υπονομεύουν την πολιτική για τη μεταφορά προσφύγων και την αποσυμφόρηση των νησιών. Προφανώς θέλει την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο, θέλει δηλαδή τοπικά στελέχη της να κλείνουν το μάτι στο ξενοφοβικό ακροατήριο και να το κρατούν εντός της ΝΔ, ανεξαρτήτως εάν υπονομεύεται η κυβερνητική πολιτική.

Και ένα ερώτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών: Θα επιτρέψει την καρατόμηση του γενικού διευθυντή Δημόσιας Υγείας στην περιφέρεια ή θα αναγκάσει τον Γ. Κασαπίδη να ανακαλέσει την καταφανώς άδικη και παράνομη απόφασή του;

Βασίλης Σκουρής

ieidiseis.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα