Μουντιάλ 2018: Ανοίγει η αυλαία με το παιχνίδι Ρωσία- Σ. Αραβία

Μπορεί να μην είναι και το πιο ελκυστικό ζευγάρι για την πρεμιέρα του Μουντιάλ, ωστόσο και μόνο που δίνει τέλος στην αναμονή αρκεί – Οι οικοδεσπότες του τουρνουά θέλουν να μπουν με το δεξί και οι Σαουδάραβες αναζητούν την πρώτη έκπληξη στο τουρνουά (18:00, ΕΡΤ1)

Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Ιουλίου 2014 όταν Γερμανία...
και Αργεντινή τέθηκαν αντιμέτωπες στο επιβλητικό Μαρακανά στον τελικό του 20ου Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου που κρίθηκε χάρις στο γκολ
του Μάριο Γκέτσε.

Τρία χρόνια κι 11 μήνες αργότερα ή αν προτιμάτε 1432 ημέρες μετά τον θρίαμβο της Γερμανίας ήρθε η ώρα για να ανοίξει η αυλαία του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου και στην πρεμιέρα η οικοδέσποινα Ρωσία υποδέχεται την Σαουδική Αραβία, στο παιχνίδι όπου κοντράρονται οι δύο χειρότερες, σύμφωνα με το ranking της FIFA ομάδες του τουρνουά.

Στην 67η θέση είναι η Σαουδική Αραβία, στην 70η η Ρωσία (η μοναδική διοργανώτρια με τη χειρότερη βαθμολογία) με τους Ρώσους να αγνοούν τη νίκη σε Μουντιάλ από το 2002 και τους Σαουδάραβες από το... 1994.

Για την Ρωσία η... γκρίνια που υπάρχει εδώ και καιρό για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ προφανώς θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος καθώς προέρχεται από 7 ματς χωρίς νίκη (και συνήθως με μετριότατες εμφανίσεις).

«Αυτή είναι η χειρότερη εθνική ομάδα της Ρωσίας που έχει εμφανιστεί ποτέ. Καλούς παίκτες έχουμε, όμως κανείς τους δεν θέλει να παίξει γι' αυτόν τον προπονητή», δήλωσε παραμονές της πρεμιέρας ο παλαίμαχος άσος Αντρέι Καντσέλσκις, με τον Τσερτσέσοβ να αποφεύγει να απαντήσει ελπίζοντας ότι οι παίκτες του θα μπορέσουν να αναστρέψουν το άσχημο κλίμα.

Αρνητικό σερί έχει και η Σαουδική Αραβία που δεν έχει κερδίσει στα τρία τελευταία της φιλικά, αλλά η ομάδα του Ισπανού τεχνικού Χουάν Αντόνιο Πίτσι έπαιξε κόντρα σε Ιταλία, Περού και Γερμανία, οπότε υπήρχε πολύ μεγάλος βαθμός δυσκολίας.

Δεδομένου ότι οι πρεμιέρες κρύβουν πάντα παγίδες και δυσκολίες, ειδικά για τη γηπεδούχο ομάδα, έχει ενδιαφέρον το πως θα παρουσιαστεί και θα αντιδράσει η Ρωσία στη ροή του αγώνα που θα φιλοξενηθεί στο «Λουζνίκι» της Μόσχας (εκεί όπου θα διεξαχθεί και ο τελικό) καθώς η αλήθεια είναι ότι η Σαουδική Αραβία δεν έχει τίποτα να χάσει.

Για τους προληπτικούς να αναφέρουμε ότι στις 9 πρεμιέρες ενός Μουντιάλ που αγωνίστηκε η διοργανώτρια χώρα, οι οικοδεσπότες νίκησαν 6 φορές, ενώ είχαμε και 3 ισοπαλίες, αλλά ποτέ δεν γνώρισαν την ήττα.

Οι πιθανές 11άδες:
Ρωσία: Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουντριάσοβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Ζόμπνιν, Κουζιάεβ, Νταζγκόεβ, Σαμέντοβ, Γκολόβιν, Σμολόβ.
Σαουδική Αραβία: Αλ Μαγιούφ, Χουσάουι, Χοσάουι, Σαχράνι, Αλ Μπαρίκ, Οτίφ, Αλ Φαράζ, Αλ Σιρί, Αλ Γιασίμ, Αλ Ντοσαρι, Αλ Μολάντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα