Μηνύματα για στενότερη ελληνοαμερικανική συνεργασία από Ρος στην ΔΕΘ

Την δυνατότητα για περαιτέρω διεύρυνση των ελληνοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων «προς όφελος της Ελλάδας» επισήμανε ο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Γούιλμπουρ Ρος κατά τα εγκαίνια του αμερικανικού περιπτέρου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της ενέργειας...
, τόνισε ότι μια ευρεία
γκάμα βιομηχανιών είναι έτοιμη να συνεργαστεί με ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ικανοποιήσουν τους οικονομικούς στόχους προς όφελος των δύο λαών.

Η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται εδώ και χρόνια για την πώληση υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω και της Ελλάδας, γεγονός που αποτυπώνεται στα έργα για την κατασκευή σταθμού LNG ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.

«Αφήνουμε πίσω μας την ύφεση και την λιτότητα και μπορούμε να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας», είπε από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσέθεσε ότι «η Ελλάδα παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη ευρύτερη περιοχή» και υπογράμμισε ότι «ως πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ως χώρα που μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ανοίγει τις πύλες της στη νέα εποχή».

Η Θεσσαλονίκη εν τω μεταξύ είναι σε κλοιό αστυνόμευσης λόγω της ΔΕΘ.

Επί ποδός βρίσκονται περίπου 6.000 αστυνομικοί, ένστολοι και μυστικοί, αλλά και πράκτορες του FBI και της CIA.

Περισσότερες από 67 διμοιρίες ΜΑΤ θα αναπτυχθούν στους δρόμους από όπου θα περάσουν το απόγευμα οι διαδηλωτές τεσσάρων διαφορετικών συγκεντρώσεων.

Στις 17:00 το απόγευμα αντιεξουσιαστές και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα. Στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια ώρα είναι και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η ομιλία του πρωθυπουργού έχει προγραμματιστεί στην τελετή εγκαινίων, στις 19.00 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Αύριο Κυριακή στις 13:00 ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα