“Μαύρισε” ο “Καιρός” της Ελευθεροτυπίας…Σκληρές αντιδράσεις για το άρθρο-“κατρακύλα” του Παπαδόπουλου – Τετράδη με τίτλο “Μολύνει με Aids τη χώρα η κυβέρνηση”…

Με αφορμή το άρθρο του Γ. Παπαδόπουλου – Τετράδη με τίτλο «Μολύνει με AIDS τη χώρα η κυβέρνηση» στην ιστοσελίδα «Liberal», η «Θετική Φωνή» εκφράζει την έντονη αντίθεσή της σε τέτοιου είδους παραλληλισμούς που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αναπαράγουν στερεότυπα αναφορικά με τις χρόνιες παθήσεις.Όπως αναφέρει αναλυτικά:...
Όσοι αρθρώνουμε δημόσιο λόγο υποχρεούμαστε να αντιλαμβανόμαστε τη βαρύτητα και τις επιπτώσεις των λεγομένων μας και την παιδευτική διάσταση του ρόλου μας. Αντίστοιχες δημόσιες
τοποθετήσεις δημιουργούν συνειρμούς που εντείνουν το φόβο και προσδίδουν μία τιμωρητική και κακοποιητική διάσταση στο HIV/AIDS. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στην αναπαραγωγή μίας εσφαλμένης εικόνας ότι οι άνθρωποι με HIV είναι άτομα «μολυσμένα», άτομα χωρίς ελπίδα, άτομα ενδεχομένως επικίνδυνα.Η αλήθεια είναι ότι ο HIV δε μεταδίδεται με την κοινωνική επαφή, η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που ζούμε με HIV και λαμβάνουμε αντιρετροϊκή θεραπεία όχι μόνο έχουμε προσδόκιμο επιβίωσης εφάμιλλο με του γενικού πληθυσμού, αλλά είμαστε και μη μεταδοτικοί, η αλήθεια είναι ότι το HIV/AIDS είναι πλέον υπό συνθήκες μία χρόνια νόσος και όχι καταληκτική.Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια να αποτινάξουμε από τις ζωές μας το στίγμα και το φόβο προηγούμενων δεκαετιών. Για το λόγο αυτό, καλούμε όσους εκφέρουν δημόσιο λόγο να αποφεύγουν παραλληλισμούς αρνητικών εκτιμήσεων και καταστάσεων με νόσους εν είδει «τιμωρίας», αναλογιζόμενοι τους ανθρώπους που ζούμε με αυτές τις παθήσεις.“Μας γυρνάει σε εποχές της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών”
Ο Βαγγέλης Σκούφας, ακτιβιστής, μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των συντονιστών της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ, γράφει στο fb:
Μολύνει με «AIDS» τη χώρα η κυβέρνηση, είναι ο τίτλος του σημερινού κατάπτυστου άρθρου του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη (ο πρώην Καιρός της Ελευθεροτυπίας) στην Liberal, ο οποίος μας γυρνάει σε εποχές της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών.
Ο Β. Σκουφάς παραθέτει το σχόλιο του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη που αναφέρει:
“Δεν με αφορά τι λέει ο κάθε τυχαίος για την κυβέρνηση, εξάλλου όλοι αυτοί δίνουν εξετάσεις για να μπουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι θετικοί στον HIV φέρονται να είναι μολυσματικοί κι άρα επικίνδυνοι σύμφωνα με τον τίτλο του χυδαιολογήματος. “Άνθρωποι” σαν και τούτον είναι οι ηθικοί αυτουργοί κάθε βίαιης πράξης εναντίον οποιουδήποτε ανθρώπου».
Παρατίθεται ένα μέρος του άρθρου του:
«Το AIDS, για όσους δεν το ξέρουν, είναι ένα σύνδρομο ανασοποιητικής ανεπάρκειας. Δηλαδή, το ανασοποιητικό σύστημα χάνει τις άμυνές του και αφήνει τον οργανισμό απροστάτευτο σε εξωτερικές επιθέσεις κάθε μορφής, και σε εσωτερικές αδυναμίες. Ό,τι ισχύει για τους ανθρώπους ισχύει για κάθε οργανισμό. Όποιος χάνει τις άμυνές του κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Αυτό ακριβώς κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα.
(…) Αυτά και άλλα σοβαρά που έχουν σχέση και με το ανεξέλεγκτο της διαχείρισης του κόστους τους, έχουν αφήσει τις τράπεζες απροστάτευτες, απαξιωμένες στα μάτια των ξένων επενδυτών, έρμαια σε επιθέσεις κάθε είδους και ανίκανες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. AIDS.
(…) Ανυπεράσπιστη η Μακεδονία. AIDS.
(…) Ελληνόπουλα χωρίς ελληνική παιδεία είναι οργανισμοί ανίκανοι να προστατεύσουν και να διαιωνίσουν τη μοναδική ιδιαιτερότητα τους σε έναν πολυφυλετικό κόσμο. Είναι μια πούλπα έωλη και αρίζωτη. Χωρίς άμυνες. AIDS.
(…) Αποτέλεσμα: Οι δομές, αλλά και οι πολίτες καταρρέουν απροστάτευτοι. AIDS.
(…) Συμπέρασμα: Απροστάτευτος πολίτης, χωρίς άμυνα: AIDS.
Το φάρμακο κατά του Συνδρόμου Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας δεν έχει βρεθεί ακόμα στην ιατρική. Στην πολιτική, όμως, έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες. Πετάς στα σκουπίδια τον ιό που λέγεται κυβέρνηση».
Τέτοια δημοσιεύματα, προσβάλουν με τον πιο χυδαίο τρόπο την δημοκρατία της χώρας μας και χρέος σύσσωμης της κοινωνίας, είναι η καταδίκη τους!”Πηγή: left.gr, zoornalistas.com
Keywords
Τυχαία Θέματα
“Μαύρισε”, “Καιρός”, Ελευθεροτυπίας…Σκληρές, -“κατρακύλα”, Παπαδόπουλου – Τετράδη, “Μολύνει, Aids,“mavrise”, “kairos”, eleftherotypias…sklires, -“katrakyla”, papadopoulou – tetradi, “molynei, Aids