ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ.

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης
Πολλές φορές έχω αναφερθεί σε αυτή την πονεμένη ιστορία και στον παραλογισμό που επικρατεί στη χώρα μας.
Παραλογισμός, γραφειοκρατία (δεν ξανάγινε στην Ελλάδα), μα πάνω απ’ όλα, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ εκείνων που ναι μεν με την δημιουργία των ΚΕΠΑ έκαναν μια πολύ καλή κίνηση, αλλά, έθεσαν σε «εφαρμογή» το μέτρο των Κέντρων και ......των επιτροπών χωρίς να έχουν ταχτοποιήσει τις λεπτομέρειες σχετικά με την λειτουργία
τους.

Πέταξαν στον αέρα ένα «μέτρο», ένα «σχέδιο», και αυτό ήταν.
Αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα της κίνησης αυτής ήταν να βρίσκονται στην «αναμονή» (με ότι αυτό συνεπάγεται) κοντά στους 60,000 ασφαλισμένοι, οι οποίοι περιμένουν και έναν χρόνο για να εξεταστούν από επιτροπές.
Να μια είδηση που ενδιαφέρει τους ανθρώπους αυτούς.
«Συνάντηση για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας
Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στον διοικητή του ΙΚΑ
Λύσεις στα προβλήματα υποστελέχωσης των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που έχουν ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στην εξέταση των ασφαλισμένων, ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές της νησιωτικής και της Βορείου Ελλάδας, αναζήτησαν τα μέλη αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ και ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλος, στη σημερινή συνάντησή τους στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος.
Σημειώνεται ότι σήμερα εκκρεμούν περίπου 59.000 αιτήματα εξέτασης, ανεβάζοντας σημαντικά το χρόνο αναμονής για τους ασφαλισμένους. Ας σημειωθεί ότι από αυτές τις 59.000 αιτήσεις, οι 45.000 αφορούν στις ειδικότητες της ψυχιατρικής, της νευρολογίας και της καρδιολογίας.
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να επισπευτεί η διαδικασία πρόσληψης 400 ιατρών, κυρίως των ως άνω ειδικοτήτων, που θα ασχοληθούν αποκλειστικά στα ΚΕΠΑ.
Επίσης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα φέρουν στη Βουλή τροπολογία προς ψήφιση, με την οποία, μέχρι να ενταχθούν οι ιατροί στο σύστημα και να ομαλοποιηθεί οριστικά η κατάσταση, για τις περιπτώσεις που έχουμε λήξη του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και σημειώνεται καθυστέρηση στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. χωρίς υπαιτιότητα του ασφαλισμένου, θα χορηγείται κανονικά η σύνταξή του έως ότου κριθεί.
Θα ζητηθεί, παράλληλα, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα πλαίσια της κινητικότητας του προσωπικού, τα κενά σε ΙΚΑ και λοιπά ασφαλιστικά ταμεία, να καλύπτονται κατά προτεραιότητα και
Τέλος συμφωνήθηκε να ζητηθεί από τα αρμόδια υπουργεία η επικαιροποίηση και η διεύρυνση του καταλόγου με τις χρόνιες ασθένειες που δεν χρειάζονται επανεξέταση έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείται ο ασφαλισμένος πηγαίνοντας ξανά και ξανά σε επιτροπές πιστοποίησης της αναπηρίας του.
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούταν από τους κ. Κουκουλόπουλο, Κουτρουμάνη, Πρωτόπαπα και τον εισηγητή του τομέα υγείας του κόμματος, κ. Κεδίκογλου.»
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 7 Ιανουαρίου.
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ΘΑ δοθεί λύση, αλλά να δούμε ΠΟΤΕ.
ΤΩΡΑ θα φέρουν τροπολογία στη βουλή, για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
ΤΩΡΑ κατάλαβαν ότι υπάρχει πρόβλημα, ότι οι χρόνια άρρωστοι δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να γίνουν καλά.
ΤΩΡΑ κατάλαβαν ότι με το να κόβεις λόγο αναμονής για επιτροπή συντάξεις , επιδόματα, ανανέωση του βιβλιαρίου ασθενείας καταδικάζεις τους ανθρώπους αυτούς.
ΤΩΡΑ διαπίστωσαν τις ελλείψεις σε γιατρούς.
Τόσα χρόνια ΤΙ έκαναν;
Που ήταν και δεν τα έβλεπαν όλα αυτά;
Σε άλλο κράτος;

Βασίλης Τσούγκαρης
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα