Η Σικελία γίνεται η «Ελλάδα της Ιταλίας» και κινδυνεύει να χρεοκοπήσει

Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών στην Σικελία, καθώς το μεγάλο νησί εμφανίζει πρόβλημα με την διαχείριση του ελλείμματος, καθιστώντας την έναν αδύναμο κρίκο για την ιταλική Οικονομία...
«Το επίσημο έλλειμμα του νησιού αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ αλλά, στην πραγματικότητα, η οικονομική τρύπα μπορεί να είναι σαφώς μεγαλύτερη», επισημαίνει με καταγγελία της η Ένωση Βιομηχάνων τη χώρας. Μάλιστα οι βιομήχανοι επισημαίνουν πως πρέπει να γίνουν άμεσες κινήσεις προκειμένου να ελεγχθεί η οικονομία του νησιού προτού να είναι πολύ αργά.

Αρχικά
προτείνεται ο πρωθυπουργός, να στείλει γράμμα στον πρόεδρο της περιφέρειας της Σικελίας, Ραφαέλε Λομπάρντο, ζητώντας την παραίτησή του.

Στην συνέχεια προτείνεται να παρέμβει η κεντρική κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Σικελίας η πορεία της οποίας ταυτίζεται με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων αφήνεται να εννοηθεί πως θα έπρεπε να συζητηθεί και η αλλαγή του καθεστώτος διοικητικής αυτονομίας που είχε χορηγηθεί στην Σικελία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παράλληλα, όμως, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Λομπάρντο πρόκειται, ύστερα από αίτημά του, να γίνει δεκτός από τον Ιταλό πρωθυπουργό, στις 24 Ιουλίου, για μια διεξοδική ανάλυση της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον Τύπο τα δύο, μεγαλύτερα προβλήματα της Σικελίας είναι ο υπερβολικά υψηλός αριθμός υπαλλήλων της Περιφέρειας (ξεπερνούν τις 20.000) και οι ύποπτες παρεισφρήσεις του οργανωμένου εγκλήματος σε δημόσιες εργολαβίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα