Η κλήση σου προωθείται

«Αν δοκιμάσει να ξανατηλεφωνήσει, μάλλον θα ακούσει το «η κλήση σας προωθείται» περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τακτικός συνομιλητής του Α. Σαμαρά την αντίδραση του Προέδρου της ΝΔ στην περίπτωση που ο Γ. Παπανδρέου επιδιώξει μεσοβέζικα να αποσπάσει κάτι επιπλέον από την ΝΔ
προκειμένου να εμφανιστεί ότι προωθεί την «συμπεφωνημένη» συναίνεση αναμεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι στον γ’ όροφο της Συγγρού εκτιμούν ως εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο η πλευρά Παπανδρέου να επιδιώξει και νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαμαρά. Κίνηση πίσω από την οποία «διαβάζουν» την προσπάθεια Παπανδρέου να αποσπάσει την θετική ψήφο των βουλευτών του κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον...........
περισσότερο δυνατό πολιτικό χρόνο που θεωρεί ότι μπορεί να διεκδικήσει.

Υπό αυτό το πρίσμα άλλωστε –αλλά πιθανώς και για να περιορίσει οποιεσδήποτε «παραφωνίες» από «γαλάζιους» βουλευτές που θα μιλούσαν σήμερα από το βήμα της Βουλής- η κατεύθυνση από τη χθεσινοβραδινή ομιλία του αρχηού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν να καταδείξει ότι η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης έχει μετατραπεί σε ένα αμιγώς εσωκομματικό ζήτημα του ΠΑΣΟΚ.

Η σύγχυση ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αναμενεται να μετατρέψει και την αποψινή συζήτηση σε θρίλερ διαρκείας, εκτιμάται από την Συγγρού ότι προκάλεσε και τις απανωτές διαφοροποιήσεις στο περιεχόμενο των τοποθετήσεων Παπανδρέου κατά τις τρεις ομιλίες που πραγματοποίησε χθες, σε διάστημα περίπου 7-8 ωρών. Με την τελευταία του εισήγηση, στην Ολομέλεια, να δείχνει ότι έκανε ένα βήμα μπροστά σχετικά με την αποδοχή της πρότασης της ΝΔ για «μεταβατική κυβέρνηση ολίγων εβδομάδων» που θα κυρώσει –εφ’ όσον αυτό κριθεί απαραίτητο- τη συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Εμφανιζόμενοι πάντως να έχουν καταθέσει μια ξεκάθαρη πρόταση, η οποία δεν επιδέχεται διαφοροποιήσεων, στην ΝΔ σκοπεύουν να επιμείνουν μέχρι τέλους, αταλάντευτα, στη θέση τους αυτή, προκειμένου να αποφύγουν πιθανές παρερμηνείες που θα δώσουν το άλλοθι στον Παπανδρέου –έχοντας εξασφαλίσει και την ψήφο εμπιστοσύνης- να παραμείνει στην πρωθυπουργική καρέκλα, μεταθέτωντας και πάλι τις ευθύνες ενός πιθανού ναυαγίου της συναίνεσης στην ΝΔ.
Keywords
Αναζητήσεις
η κλήση σας προωθείται τι σημαίνει, προωθείται κληση
Τυχαία Θέματα