Η Κίνα προετοιμάζεται για τα… χειρότερα! Άσκηση επιβίωσης και αντεπίθεσης από πυρηνικό όλεθρο

O Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας προετοιμάζεται για τα… χειρότερα πιθανά σενάρια πολέμου, στέλνοντας ένα μήνυμα σε εχθρούς και φίλους.

Οι δυνάμεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) διεξήγαγαν μια άσκηση επιβίωσης από πυρηνική επίθεση, κατά την οποία τα στρατεύματα...
στις υπόγειες εγκαταστάσεις πυραύλων έπρεπε να υπομείνουν ακραίες συνθήκες και να βεβαιωθούν ότι σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο θα είναι σε θέση να εξαπολύσουν πυρηνική αντεπίθεση!

Κατά τη διάρκεια
της «άτυπης» άσκησης, μια ταξιαρχία πυραυλικών δυνάμεων τέθηκε σε κινητοποίηση σε ένα σιλό και κέντρο εκτόξευσης σε μια απόρρητη τοποθεσία και αποκόπηκε εντελώς από τον έξω κόσμο, καθώς το προσωπικό της προετοιμαζόταν για πόλεμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κινέζικου κρατικού καναλιού CCTV.

Η άσκηση ξεκίνησε όταν μια υποτιθέμενη πυρηνική επίθεση «χτύπησε» τη χώρα, με τους αρμόδιους στα καταφύγια, ντυμένους εξ ολοκλήρου με προστατευτικές στολές, να κάνουν τα απαραίτητα ώστε η Κίνα να αντεπιτεθεί με τα δικά της πυρηνικά υπερόπλα.

Επίσης, προσομοίωσαν μια κατάσταση όπου το καύσιμο πυραύλων διαρρέει μετά από μια εχθρική επίθεση και μια ομάδα αντιμετώπισης προβλημάτων αναπτύχθηκε αμέσως για τον σκοπό αυτό.

Οι τακτικές που περιλαμβάνονταν στην άσκηση ήταν ταχύς έλεγχος κατάστασης πυραύλων, ταχεία εφοδιαστική αλυσίδα, άμυνα καταφυγίου και ταχεία διαδικασία εκτόξευσης εφαρμόστηκαν επίσης, σύμφωνα με το CCTV.

Σημειώνεται ότι η Κίνα αν είναι μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, έχει δεσμευθεί σε μη πρώτη χρήση.

Οπωσδήποτε όμως τέτοιες ασκήσεις, αλλά κι ο χρόνος που τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επιλέγουν για να τις διαρεύσουν, έχουν τη σημασία και τους συμβολισμούς τους.

Η Κίνα διαθέτει μια σειρά ατρατιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται βαθιά κάτω από τα βουνά, αποκαλούμενες «Υπόγειο Σινικό Τείχος», τα οποία «εγγυώνται την ασφάλεια του στρατηγικού οπλοστασίου της χώρας» από ενδεχόμενες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από πολυηχητικά όπλα.

Με πληροφορίες από: Global Times
Keywords
Τυχαία Θέματα