Γαργάρα τα Μιντιακά αποστήματα την καταδίκη του προέδρου και στελεχών του ομίλου ΒΕΛΜΑΡ για διακεκριμένη απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας!!

Από κλύδωνα

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης, πρόεδρος του Ομίλου, και δύο στελέχη του ο Παναγιώτης Λαζαρίδης και η Αναστασία Αναστασοπούλου καταδικάστηκαν σε τριάντα μήνες φυλακή έκαστος για παράνομο περιουσιακό όφελος από την πώληση επικίνδυνου αυτοκινήτου!!

Ευτυχώς γιατί παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της διαφθοράς εκείνων των δημοσίων υπαλλήλων που επιτρέποντας την..... εισαγωγή των επίμαχων οχημάτων έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές..

Η απόφαση αυτή απλώς αποδεικνύει πανηγυρικά ό,τι χρόνια μετά πάθους υποστηρίζω: πως είναι φασισμός η αυθαίρετη γενίκευση σε όλους τους λειτουργούς
του δημοσίου της επιπόλαιης, απαξιωτικής ή και ιδιοτελούς δράσης ενός ή δύο εξ αυτών.
Το γράφω γιατί πρώτον στην συγκεκριμένη δίκη παρέστην ως μάρτυς που σημαίνει πως δύναμαι να βεβαιώσω το αδιάβλητο της διαδικασίας, δεύτερον πως παρά το ότι τα οχήματα εκείνων που τους παρέπεμψαν είχαν ήσσονος σημασίας προβλήματα σε αντιστοιχία με τα δικά μου, οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν συντριπτικές και τρίτον,
για να επισημάνω πως εξ αυτής της καταδίκης προκύπτουν ζητήματα διαφθοράς τελωνειακών αλλά και υπαλλήλων του Υπουργείου Μεταφορών που πρέπει να διερευνηθούν προκειμένου να αποκαλυφθεί το πώς βαφτίζονταν καινούργια αυτοκίνητα ευτελών υλικών προφανώς μεταχειρισμένα.

Τα γράφω όμως και για έναν ακόμη λόγο..
Πως μια δικαστική σύνθεση-Ανδρεοπούλου Μασαλής και Καλτάκης- κατά την πρωτόδικη αστική διαδικασία λαμβάνοντας υπ’ όψιν της μαρτυρίες ενός απο το ΤΕΕ ελεγχόμενου πειθαρχικά
(για την πλήρους τεχνικών αυθαιρεσιών και αμειφθείσα από την ΦΟΡΝΤ πραγματογνωμοσύνη του στο όχημά μου), του Πέτρου Κωσταντινίδη, και ενός ακόμη επίκουρου του Πανεπιστημίου Πατρών Θωμά Χόνδρου,
την επίσης αμειφθείσα έκθεση ιδεών του οποίου για την Φόρντ, εγγράφως το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν αναγνώρισε δηλώνοντας πως σε κανένα θεσμικό επίπεδο εκφράζει το Πανεπιστήμιο, (εξέφραζε όμως τους τρεις δικαστές!!),
αποφάσισε να απορρίψει την αγωγή μου υπό την ετσιθελική άποψη πως επικαλούμην δήθεν βλάβες, για το ένα τρίτο των οποίων ποσοτικά και το ένα χιλιοστό ποιοτικά καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές φυλάκισης οι ίδιοι κατηγορούμενοι της ΒΕΛΜΑΡ από το ποινικό δικαστήριο.
Τι αγνόησαν προκλητικά:
Τις τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Προστασίας Καταναλωτή που αποφάνθηκαν πως επρόκειτο περί ενός μη ασφαλούς προϊόντος και επέβαλαν πρόστιμο στην εισαγωγική εταιρία Ford Motor Hellas.
Την γνωμοδότηση του διευθυντή του Εργαστηρίου Οχημάτων του Πολυτεχνείου καθηγητή Κωσταντίνου Σπέντζα ο οποίος κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης και αξιολογώντας τις δύο πραγματογνωμοσύνες, της ανεξάρτητης του ΤΕΕ και της αμειφθείσας της Φορντ,
αποφάνθηκε πως βαριά εγκληματική ευθύνη για την ζημια που είχα υποστεί φέρουν τόσο η πωλήτρια όσο και η κατασκευάστρια εταιρία διότι είχαν δι ενός κακοκατασκευασμένου αυτοκινήτου παραβιάσει την έγκριση τύπου.
Δύο πραγματογνωμοσύνες του Τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας σύμφωνα με τις οποίες αποδίδονταν στην κατασκευάστρια εταιρία εγκληματική αμέλεια..
Μια πραγματογνωμοσύνη ενός ανεξάρτητου πραγματογνώμονα ο οποίος ρητά και κατηγορηματικά συνέδεε το ατύχημα στο οποίο είχα υποπέσει με την βλάβη..
Μια ακόμη του δικού μου τεχνικού συμβούλου σύμφωνα με την οποία απλώς επαναλαμβάνονταν εμπεριστατωμένα τα όσα το Πολυτεχνείο το ΤΕΕ και οι Τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης είχαν καταγράψει.
Πως η ίδια η εταιρία είχε ανακαλέσει τα συγκεκριμένα οχήματα γιατί και το σύστημα τροχοπέδησης ήταν ελαττωματικό και κινδύνευαν οι επιβαίνοντες να αναφλεγούν ζωντανοί!!
Και τέλος την απόφαση των Ασφαλιστικών μέτρων που με δικαίωναν πανηγυρικά αναφέροντας η πρόεδρος πως οι ισχυρισμοί των αντιδίκων μου ελέγχονταν ως ανακριβείς και τις τρεις καταδίκες σε αποζημιώσεις βλαφθέντων από την ίδια παρτίδα αυτοκινήτων της Φορντ.
Και επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται η μέγιστη αξία της απόφασης του ποινικού δικαστηρίου βρίσκεται στο ότι σώζει την τιμή της δικαιοσύνης αφού αφήνει διάπλατα ανοιχτό το ζήτημα της ελέγχου της διαφθοράς εκείνων των δημοσίων υπαλλήλων που επέτρεψαν να εισαχθούν στην χώρα μας τα επίμαχα αυτοκίνητα και να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Keywords
Αναζητήσεις
απατη βελμαρ
Τυχαία Θέματα