Εισπράττουν διαφήμιση, δεν πληρώνουν φόρους...

Στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας και στα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού θα κατευθυνθεί το μεγαλύτερο μέρος του διαφημιστικού προγράμματος των 32 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Την...

πάγια αυτή πρακτική θα ακολουθήσει η χώρα και φέτος, με στόχο να προσελκύσει τους επισκέπτες εν μέσω της πανδημίας.

Ένα μικρότερο μέρος θα κατευθυνθεί στην ελληνική αγορά των ΜΜΕ,
με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το παράδοξο όμως με την Ελλάδα έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Δημόσιο κατευθύνει τεράστια κεφάλαια στο εξωτερικό, σε εταιρείες που δεν αποδίδουν φόρους για τη λειτουργία τους εντός χώρας, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για την ελληνική αγορά ΜΜΕ, που βρίσκεται στο όριο της κατάρρευσης.

Την ίδια ώρα, ερώτηση στην Κομισιόν για την απευθείας ανάθεση του έργου τουριστικής προβολής του ΕΟΤ, ύψους 32 εκατ. ευρώ, στην εταιρεία Marketing Greece ΑΕ κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης. Στην ερώτησή τους οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει θέση για το κατά πόσο παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία με την απευθείας ανάθεση σε μια ιδιωτική εταιρεία και πώς διασφαλίζεται ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προβλέπονται για την υλοποίηση των προγραμμάτων τουριστικής προώθησης και προβολής των ελληνικών αρχών δεν θα δαπανηθούν κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Πάντως και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο ΕΟΤ είχε επιλέξει το ίδιο ακριβώς μοντέλο λειτουργίας.

typologies.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα