Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Στο σφυρί το σπίτι του γνωστού επιχειρηματία της κοσμικής Αθήνας, στη Γλυφάδα


Στο σφυρί βγαίνει ακίνητο του Αργύρη Παπαργυρόπουλου, ενός από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της κοσμικής Αθήνας, που άλλαξε τον "χάρτη" της νυχτερινής ζωής της πρωτεύουσας.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2023, με την τιμή πρώτης προσφοράς να διαμορφώνεται στα €2.261.000. Το ποσό οφειλής για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση ανέρχεται σε €200.000, ενώ επισπεύδουσα είναι

η doValue Greece.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτιμητή, η περιοχή στην οποία εντάσσεται το ακίνητο είναι η περιοχή της Κάτω Γλυφάδας, δίπλα από τη λεωφόρο Ποσειδώνος, σε πολύ κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας. Είναι περιοχή πλήρως ανεπτυγμένη, οικιστική, με ως επί τω πλείστον κατοικίες συνήθους έως πολυτελούς κατασκευής. Η περιοχή εξυπηρετείται καλά από μέσα μεταφοράς και υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο με μια μονοκατοικία που βρίσκεται στον Δήμο Γλυφάδας επί της οδού Τύχης, επί της οποίας φέρει βάσει τίτλου κτήσεως τον αριθμό 11 και βάσει Κτηματολογίου τον αριθμό 13. Το οικόπεδο έχει έκταση 939 τ.μ. και έχει πρόσωπο μήκους 15,35 μ. επί της οδού Τύχης. Στον Τεχνικό Έλεγχο του ακινήτου που προσκομίστηκε αναφέρεται ότι βάσει τοπογραφικού αδείας το οικόπεδο έχει επιφάνεια 938,50 τ.μ.


Επί του ανωτέρω οικοπέδου έχει ανεγερθεί μια κατοικία που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ. περίπου και πισίνα στον πίσω ακάλυπτο χώρο

Στον Τεχνικό Έλεγχο του ακινήτου αναφέρονται τα παρακάτω:

- Πρόκειται για τριώροφη οικοδομή με χρήση κατοικίας που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, Α’ όροφο και Β’ όροφο.

Υπόγειο: Η συνολική επιφάνεια του υπογείου είναι 245,15 τ.μ. Από αυτά, 118,13 τ.μ. βάσει αδείας είναι χώροι στάθμευσης και τα υπόλοιπα 127,02 τ.μ. βοηθητικοί χώροι. Βάσει προηγούμενης εκτίμησης (με εσωτερική αυτοψία), 100 τ.μ. περίπου έχουν διαμορφωθεί σε κύριους χώρους.

Ισόγειο: Έχει επιφάνεια 176,12 τ.μ. Αποτελείται από κουζίνα, αποθήκη, τραπεζαρία καθιστικό, wc, γραφείο και ένα υπνοδωμάτιο με λουτρό.

Α’ όροφος: Ο Α’ όροφος έχει επιφάνεια 155,28 τ.μ. Αποτελείται από πατάρι (άνωθεν του γραφείου και χώρου εισόδου), δύο υπνοδωμάτια και λουτρό. Υπάρχει ένας εσωτερικός χώρος κενό πάνω από το καθιστικό που πολλές φορές είθισται να κλείνει και να διαμορφώνεται σε κύριους χώρους (~ 49,70 τ.μ.).

Β’ όροφος: Ο Β’ όροφος έχει επιφάνεια 86,16 τ.μ. Αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια και δύο λουτρά. Φαίνεται να έχει κατασκευαστεί πέργκολα που δεν προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια.

Τα επίπεδα επικοινωνούν μεταξύ τους με δύο κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα εκτός από τον Β’ όροφο όπου δεν φτάνει το δεύτερο κλιμακοστάσιο. Στον περιβάλλοντα χώρο, στον πλαϊνό ακάλυπτο - βορειοδυτικά βάση οικοδομικής αδείας, υπάρχει πισίνα μεικτής επιφανείας 96,27 τ.μ. Βάσει προηγούμενης εκτίμησης έχει διαπιστωθεί ότι η πισίνα έχει αλλάξει θέση και έχει κατασκευαστεί μπροστά αντί για παραπλεύρως της οικοδομής και έχει ενδεχομένως αλλάξει και η επιφάνεια αυτής.

Η αλλαγή χρήσης στο υπόγειο ~100,00 τ.μ., η κατασκευή πέργκολας στον Β’ όροφο και η αλλαγή στη θέση της πισίνας, με πιθανότητα αλλαγής και των διαστάσεών της, είναι αυθαιρεσίες που παρατηρήθηκαν στο ακίνητο από την εξωτερική αυτοψία και σε συνδυασμό με τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Θα απαιτηθεί τακτοποίηση των παραπάνω αυθαιρεσιών, με εκτιμώμενο συνολικό πρόστιμο ~42.000 ευρώ πλέον αμοιβής μηχανικού.

Από τον Παρνασσό στην Αθηναία και τα… Αστέρια

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος ήρθε στην Αθήνα από το χωριό του στον Παρνασσό και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει ο "βασιλιάς” της νύχτας. Το μεγάλο μπαμ ήρθε όταν αγόρασε την περίφημη "Αθηναία" στο Κολωνάκι, η οποία βγήκε επίσης στο σφυρί πριν από λίγα χρόνια. Πριν την "Αθηναία", ο επιχειρηματίας είχε… εντρυφήσει στο "Χρυσό Κριάρι" του Μεταξουργείου, στο "Jockey" των Εξαρχείων και στο "Πρόσωπο" στην εθνική.

Η "Αθηναία" έγινε το στέκι όλης της κοσμικής Αθήνας, με τους Κόκοτα, Γλυκερία, Μπονάτσο, Βίσση, Καρβέλα, Γαβαλά, Δάκη, Βοσκόπουλο, Κατσαρό, Ζαμπέτα και Πουλόπουλο να είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που τραγούδησαν εκεί.

Μετά έρχονται τα "Αστέρια" στη Γλυφάδα, από όπου τα επόμενα χρόνια θα περάσουν τεράστια ονόματα του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Πασχάλης Τερζής και η Άννα Βίσση, ενώ έχει μείνει στην… ιστορία ένα θρυλικό πάρτι με τη Σάρον Στόουν.

Πριν από κάποια χρόνια επένδυσε στο χιονοδρομικό κέντρο στον Παρνασσό, ενώ τελευταία του επενδυτική απόπειρα αποτελεί το μουσικό μεζεδοπωλείο "Argi's House” στη Γλυφάδα.

Πηγή: capital

Keywords
Τυχαία Θέματα