Αλληλούια! Οι ... "Άλλοι φταίνε".



Κώστα Δημ. Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Μιά από τα ίδια. Εικόνα αποσύνθεσης του Κ.Σ (=Κομματικού Συστήματος, πρώην Π.Σ= Πολιτικού Συστήματος) για ακόμη μια φορά εντός της Βουλής. Υποτίθεται ότι επρόκειτο να συζητηθεί η πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία με συμμετοχή - ή όχι - μεσαζόντων.Τελικά - όπως παραδοσιακά και αποπροσανατολιστικά συνηθίζεται - το μόνο που καταλάβαμε ήταν ποιοί μιλούσαν - ή και φωτογραφίζονταν - με ποιούς,
στο ...παρελθόν (;).Προφανώς ενδιαφέρθηκαν οι βουλευτές μας για το ποιός ήταν (από την εποχή του Όθωνα και μετά) εμπλεκόμενος και διαπλεκόμενος σε ανάλογες περιπτώσεις (;).Ουσιαστικά είχαμε ... ιστορική ενημέρωση, αναδρομή από τους κομματικούς ιστοριοδίφες ένθεν κακείθεν και κουβέντα για την (παρούσα) ταμπακιέρα.Εννοείται ότι ο πολιτισμός επικράτησε /θριάμβευσε μέσω χτυπημάτων κάτω από τη μέση.Παραπονιούνται τα κόμματα επειδή οι πολίτες -και ειδικότερα οι νέοι- αποστρέφουν το πρόσωπό τους από την πολιτική και τους πολιτικούς. Προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν τον λόγο. Στρουθοκαμηλισμός! Βέβαια, παραμένει η απορία, το ρητορικό ερώτημα αν προτιμάτε: γιατί στήνονται όλες αυτές οι γελοίες κοινοβουλευτικές (ή και κυνοβουλευτικές ενίοτε) παραστάσεις; Υπάρχουν άραγε και άλλοι λόγοι (πλην της δημιουργίας ΕΙΚΟΝΟΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ) οι οποίοι να δικαιολογούν αυτά τα αχρείαστα shows, το υβρεολόγιο, το ξεκατίνιασμα; Κυρίως όμως αυτή την αδιέξοδη εμμονή τους να αποδείξουν - με παραδείγματα , έγγραφα, ντοκουμέντα, στοιχεία (γνήσια ή πλαστά) - ότι οι κομματικοί τους αντίπαλοι είναι ή .......υπήρξαν χειρότεροι, περισσότερο διεφθαρμένοι από τους ίδιους; Αθέλητα (όχι ακριβώς) παρακολουθούμε ... αντιαισθητικά "καλλιστεία" όπου ΚΟΜΜΑΤΟΚΑΤΙΝΕΣ διαγωνίζονται και διαγκωνίζονται για την ανάδειξη της ... περισσότερο διεφθαρμένης, διαπλεκόμενης και πομπεμένης (!).
Είναι τέτοια η αντιπαλότητα , το παραταξιακό μίσος, η αλληλοεξόντωση , η εξουσιολαγνεία που τους οδηγούν σε αυτοευτελισμό, αυτοαπαξίωση.Οι μετρίας αντιλήψεως ταγοί μας αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η τυφλή βία κατ' αλλήλων οδηγεί μοιραία σε (αλληλο) αφανισμό. Άραγε, πόσοι από τους πολίτες θα συνεχίσουν να τους έχουν σε εκτίμηση όταν κάθε φορά απλώνουν σε δημόσια θέα τα άπλυτά τους;

Δεν είναι όμως μόνον οι αξιοθρήνητοι -όπως οι ίδιοι κατάντησαν - κρατούντες /εξουσιαστές μας , που προκαλούν αποστροφή και οδηγούν σε αποστασιοποίηση τον κόσμο. Είναι και άλλοι δύο συνευθυνόμενοι παράγοντες:1.Τα ΜΜΕ - έντυπα και ηλεκτρονικά - τα οποία αντί να καυτηριάσουν /στηλιτεύσουν τις ανάρμοστες κοινοβουλευτικές συμπεριφορές, τις χυδαιότητες , τον υποβιβασμό του επιπέδου, ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ανερυθρίαστα και ανεύθυνα.Ρίξτε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα και στο διαδίκτυο και θα καταλάβετε.Απογοήτευση! Ο φανατισμός , η κομματικοποίηση , η ..."ενημέρωση" των ΚΟΜΜΑΤΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ..." ανεξάρτητων " ΜΜΕ είναι, επιεικώς, θλιβερή , κυριολεκτικώς απαράδεκτη και τελικώς επιβλαβής.Γιατί δεν γίνεται να "παλεύουν"/ανταλλάσουνν διαξιφισμούς δύο, για ένα συγκεκριμένο ζήτημα και να ... κερδίζουν αμφότεροι, ανάλογα με ποιό ΜΜΕ διαβάζει κανείς. 2. Ο λαός. Αυτός ο ... αθώος, άδολος, άμοιρος και πάντα προδομένος (τι ποιητική θέαση και αυτή ... ) που δεν φταίει σε τίποτα και δεν ευθύνεται για τίποτα.Κομματάκι περίεργο, αφού είναι (όπως ο ίδιος νομίζει) πανέξυπνος, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, είναι γάτα και δεν μπορεί κανείς να τον κοροϊδέψει, να τον δουλέψει, να τον τυλίξει (εκτός βέβαια από τους ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ /ΚΟΜΜΑΤΟΤΣΟΠΑΝΑΡΕΟΥΣ που - τους επιτρέπει να- τον ΠΡΟΒΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ). Αλλά που είναι -και λόγω διαδικτύου - απόλυτα ενημερωμένος, άρα δεν έχει δικαιολογίες ώστε να αισθάνεται - ή και - να παριστάνει τον ... ανήξερο.Αν λοιπόν διέθετε (αναφέρομαι στην πλειονότητα και όχι την ολότητα βέβαια) και λίγη - μία τόση δα δόση -κοινής λογικής/κριτικής σκέψης θα αντιδρούσε διαφορετικά.Γιατί όμως να το κάνει; Ούτε καν λόγος υπάρχει, αφού ... φταίνε οι άλλοι, οι πολιτικοί (που ο ίδιος επέλεξε).

ΥΓ Είμαστε όντως - πολίτες , πολιτικοί, ΜΜΕ κ.ο.κ ... μια ωραία υγιεινή ατμόσφαιρα που πορεύεται με το χαζοχαρούμενο σύνθημα: "Φταίνε πάντοτε οι άλλοι!!!". Και όταν μας τελειώσουν οι τελευταίοι, όλο και κάπου αλλού, κάποιοι άλλοι (εξωγήινοι;) θα βρεθούν να μας φταίνε!
Keywords
Τυχαία Θέματα