ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ;

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Πολλοί Έλληνες ελπίζουν με την νέα κυβέρνηση να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, να σταματήσει ο παραλογισμός των προηγούμενων ετών που ήθελε τους πολίτες να χάνουν ότι έχουν και δεν έχουν για να «πληρώσουν» αυτά που ζητούσε το κράτος, και που στο φινάλε, τα είχαν πληρώσει ΗΔΗ πολλές φορές.
Είδαμε και ακούσαμε ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ δηλώσεις τέως υπουργών και πολιτικών στελεχών, που σύμφωνα με αυτές, έπρεπε όσοι χρωστούσαν να χάσουν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, για να πάρει το «κράτος» λεφτά.
Απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις, στεκόταν με «πύρινες» διαμαρτυρίες σύσσωμη η τωρινή κυβέρνηση, κατακεραυνώνοντας τις κινήσεις των προηγούμενων. Η σκέψη μας τότε ήταν πως είχαμε....... επιτέλους κάποιους πολιτικούς να μας «υπερασπίζονται» ρε παιδί μου.
Κάποιους που καταλάβαιναν πως έχουμε στεγνώσει, δεν έχουμε όχι για να πληρώσουμε, αλλά ακόμα και για να φάμε. Έγιναν εκλογές, βγήκε η νέα κυβέρνηση, και ήρθε η πρώτη σφαλιάρα σχετικά με πληρωμές! Η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών κυρία Βαλαβάνη, κάλεσε, τους πολίτες να πληρώσουν τη δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2014, να καταβάλουν το ΦΠΑ του 2014, αλλά και να ενταχθούν -όσοι μπορούν να το κάνουν και δεν το έχουν κάνει-άμεσα στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τις 15.000 οικογένειες, αναφερόμενος στους μικροομολογιουχους. Να πληρώσουν οι πολίτες, αλλά ΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ; Το φορολογικό στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έτσι όπως το έκοψαν και το έραψαν, είναι «η πληρώνεις (με ότι έχεις) και δεν έχεις να ζήσεις, η αυτά που έχεις, τα λίγα, τα κρατάς για την οικογένεια σου, και δε τα δίνεις στο κράτος». Αυτό το δίλλημα μπαίνει εκβιαστικά σε κάθε ελληνική οικογένεια, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Με δυο λόγια, «η εμείς η το κράτος». Και επειδή πολλοί θα πέσουν να με φάνε (με αφήνει παγερά αδιάφορο), να υπενθυμίσω πως δεν άλλαξε κάτι ακόμα! Ακόμα έχουμε μεγάλη ΑΝΕΡΓΙΑ, ακόμα έχουμε παιδιά που υποσιτίζονται, ακόμα έχουμε μια άρρωστη υγεία, ακόμα τέλος πάντων έχουμε την «κληρονομιά» που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση και καλούμαστε ΕΜΕΙΣ, οι «μικροί», να πληρώσουμε τον βαρύ της φόρο. Μια από τα ίδια λοιπόν ακόμα. ΜΑΚΑΡΙ η κυβέρνηση να μπορέσει να βάλει μια τάξη σε αυτό το μπάχαλο, ΜΑΚΑΡΙ να αρπάξει επιτέλους εκείνους που χρωστούν ΤΑ εκατομμύρια και να τους βάλει να πληρώσουν, γιατί μέχρι και τώρα, καλούμαστε ΕΜΕΙΣ, να καλύψουμε τα δικά τους χρέη. Κυρία Υφυπουργέ, πολύ θα θέλαμε να πληρώσουμε, να είστε σίγουρη γι αυτό, αλλά αδυνατούμε… Το δίλλημα που λέγαμε πιο πάνω! Περιμένουμε όμως από εσάς, το ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, να μην «ξεσπάσετε» επάνω μας, με οποιονδήποτε τρόπο όπως οι προκάτοχοι σας για να κλείσετε την «τρύπα» στα έσοδα του κράτους. Και όπως βλέπω, ακόμα ΔΕΝ είδατε προσεκτικά ΕΜΑΣ τους μικρούς, ΟΧΙ για φοροαπαλλαγές και τέτοια, αλλά για να πάρετε έναν «μπούσουλα» σε τι κατάσταση είναι η ραχοκοκαλιά της χώρας, την οποία οι διάφορες «πολιτικές» την έχουν τσακίσει. Δείτε μας λίγο πιο προσεκτικά, και να είστε σίγουρη πως αυτό θα σας βοηθήσει για τις επόμενες κινήσεις σας. Καλείτε τον κόσμο να «πληρώσει», αλλά πείτε μου, ΠΟΙΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Βασίλης Τσούγκαρης [email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα