Ακόμα «μεγαλύτερο αδελφό» βλέπουν ειδικοί στις αλλαγές του Facebook που ετοιμάζει ο Ζούκερμπεργκ

Χαμός έχει ξεσπάσει στο Twitter μετά την ανακοίνωση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ότι το Facebook ως μία ψηφιακή κοινωνία, ως ένα κοινωνικό δίκτυο μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να κάνει ό,τι επιθυμεί, αλλάζει!

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οραματιστής της σύγχρονης κοινωνίας, διαβλέπει τις επερχόμενες αλλαγές και δηλώνει ότι το μέλλον δεν είναι στα social media...
,
αλλά σε ένα ανοιχτό δίκτυο κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, μία «πλατεία συζήτησης» από τον ιδιαίτερο χώρο του καθενός, «τον καναπέ του», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.Η εξαγγελία Ζουκερμπεργκ αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους ειδικούς που υποστηρίζουν ότι δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο το Facebook ως η κυρίαρχη πλατφόρμα ανταλλαγής μυνημάτων μέσω διαδικτύου.

Άλλοι, όπως ο διευθυντής της πρωτοβουλίας Tow Center for Digital Journalism, Τζόναθαν Ολμπράιτ, επισημαίνουν οτι «η ιδιωτικότητα αποτελεί το δικαίωμα των πολιτών να ελέγχουν τι μοιράζονται αλλά και το να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν αν έχουν πρόσβαση σε αυτό. Τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά αυτό τον έλεγχο. Η πρόσβαση στα δεδομένα ελέγχεται ακόμα από το Facebook. Και τώρα όλα αυτά θα επεκταθούν και σε όλες τις εφαρμογές που σχετίζονται με το Facebook».

Η ανάρτηση του Ζούκερμπεργκ έγινε viral μέσα σε λίγες μόνο ώρες, προκαλώντας συζητήσεις, αντιρρήσεις, ανατροπές, με τους περισσότερους χρήστες να σχολιάζουν ειρωνικά το «όραμα» του μεγάλου εμπευστή του Facebook, ενώ κάποιοι δεν διστάζουν να τον αποκαλέσουν… «άρρωστο» και «ψυχικά διαταραγμένο»!
Keywords
Τυχαία Θέματα