Το Skoda Rapid 1.2 TSI γυρνάει στο Nurburgring σε 9:17 [w/video]
Έχουμε δει ένα σωρό αυτοκίνητα να γυρνάνε στο Nurburgring και έχουμε βιώσει τον «πόλεμο» μεταξύ των εταιριών για το ποια μπορεί να κάνει τον καλύτερο χρόνο εκεί. Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί τι μπορεί να κάνει ένα απλό, καθημερινό, πρακτικό αυτοκίνητο στην «πράσινη κόλαση»;
Τα παιδιά στο AutoForum αναρωτήθηκαν. Δεν έμειναν εκεί όμως. Πήραν ένα Skoda Rapid 1.2 TSI και αποφάσισαν να το πάνε στην κόλαση… κυριολεκτικά. Πριν βάλουν τα κράνη τους, τοποθετήσουν τους μετρητικούς μηχανισμούς και αρχίσουν να γυρνάνε στη Nordschleife, αποφάσισαν να δυναμομετρήσουν το Rapid. Η Skoda λέει πως το Rapid 1.2 TSI αποδίδει 105 άλογα αλλά στο δυναμόμετρο απέδειξε πως είναι πιο «ψυχωμένος» αφού έβγαλε 114 άλογα και 195Nm ροπής. Μετά από αυτό, διαπιστώσανε πως η τελική του είναι στα 220km/h με καλές συνθήκες.
Όμως δεν ήταν αυτό το θέμα. Τοποθέτησαν πίσω από το τιμόνι έναν έμπειρο οδηγό και έβγαλαν το Rapid στην πίστα για δύο γύρους. Το οικογενειακό Skoda, κατάφερε έναν άκρως εντυπωσιακό γύρο της τάξης των 9 λεπτών και 17 δευτερολέπτων υπό συνθήκες που απείχαν πολύ από το ιδανικό με αρκετή κίνηση και μερικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια της προσπάθειας. Ο οδηγός είπε πως αν όλα κυλούσαν ομαλά, το Rapid θα μπορούσε να πέσει στο 9:10.
Φυσικά, ξέρουμε και θα έπρεπε να ξέρετε και εσείς πως ο γύρος στο Nurburgring δεν σημαίνει απολύτως τίποτα και γενικά ο ντόρος που γίνεται γύρω από το θέμα είναι περιττός και άσκοπος. Για την ιστορία όμως, να θυμίσουμε πως το Toyota GT-86 ολοκλήρωσε τον γύρο σε 9:09, ωστόσο η πίστα ήταν βρεγμένη, ενώ αυτοκίνητα με πιο sport χαρακτήρα από το Rapid, όπως το Suzuki Swift Sport και το Renault Twingo RS, βρίσκονται στο 9-λεπτο. Έτσι, για να έχουμε μία τάξη μεγέθους.
[Πηγή: AutoForum via Youtube]
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις AutoBlog
- Τελευταία Νέα AutoBlog
- Το Skoda Rapid 1.2 TSI γυρνάει στο Nurburgring σε 9:17 [w/video]
- Audi TT-RS Black & White Edition by PP-Performance
- Η συμφωνία Aston Martin-AMG μπορεί να επεκταθεί και στις πλατφόρμες
- Παρουσιάστηκε το 2014 Range Rover L
- Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα Ευρωπαϊκά εργοστάσια οι εταιρίες. Τελευταίο “θύμα” το Aulnay της PSA
- Η NHTSA ερευνά τα KIA Sorento για αναίτιο θρυμματισμό της ηλιοροφής
- Είστε έτοιμοι για την αυτόματη αντλία; [w/ video]
- BMW M2 και 2-Series Cabriolet και GranCoupe [Renderings]
- Spy Video: Mercedes S63 AMG Coupe έξω από το Nürburgring
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Οδηγός «τύφλα» πέφτει από το φορτηγό
- VIDEO : History of the Modern Car
- ΒΙΝΤΕΟ: Σουρωμένος άντρας προσπαθεί να ανέβει στο τραμ
- ΤΟΡ 5 Abarth: Οι σκορπιοί που άφησαν ιστορία
- Καύσιμα από χαρτί
- Έτοιμη η τσάντα που φοράει ο ποδηλάτης και χρησιμοποιείται σαν φλας
- Στο νέο Auto Τρίτη: Οι καλύτερες τεχνολογίες της 20ετίας!
- Ανατριχιαστικό Βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου: Γυναίκα φάντασμα κατέγραψε κάμερα στη Ρωσία!!!
- WRC| Rally Catalunya – Ο Οζιέ έκανε την ανατροπή