Το Skoda Kodiak θα παρουσιαστεί στο Παρίσι

H Skoda στην έκθεση της Γενεύης παρουσίασε το ο VisionS concept, ένα πρωτότυπο, που όπως γνωρίζουμε αποτελεί τη πρόγευση για το επερχόμενο Kodiak. Η έκδοση παραγωγή του τσέχικου SUV θα κάνει το ντεμπούτο της στην ερχόμενη μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση, που θα γίνει στο Παρίσι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο νέος πρόεδρος της εταιρίας, Bernhard Maier, δήλωσε σχετικά:

Η Skoda θα λανσάρει ένα νέο, μεγάλο SUV

αυτό το φθινόπωρο, ενισχύοντας έτσι τη θέση της μάρκας σε αυτό το σημαντικό τμήμα του της αγοράς.

Το Kodiak αναμένεται να γίνει το best-seller μοντέλο της εταιρίας, φέρνοντας νέους πελάτες στις αντιπροσωπείες της Skoda, αλλά δείχνοντας ταυτόχρονα το δρόμο για τα μελλοντικά SUV μοντέλα που θα παρουσιάσει. Είναι ήδη γνωστό ότι μετά το Kodiak θα ακολουθήσει ένα coupe SUV, το οποίο ίσως απευθυνθεί στην Κινέζικη αγορά και θα διαθέτει μια γρήγορη έκδοση, η οποία λογικά θα ονομαστεί vRS.

Ο Maier συνέχισε, λέγοντας για τα SUV:

Έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό ότι η κατηγορία SUV γνωρίζει τη μεγαλύτερη αύξηση στην αγορά. Αυτός ήταν ο λόγος για την Skoda να αποφασίσει να επενδύσει σε αυτή τη κατηγορία. Υπάρχει ήδη σημαντική ζήτηση για το Yeti και ακούμε από τους υπάρχοντες πελάτες, όσο και από εκείνους που θέλουν να είναι οι πελάτες, ότι θα ήθελαν να δουν ένα Skoda SUV. Έχουμε επιπλέον ιδέες πάνω από αυτό. Οι παραδοσιακές ιδιότητες ενός SUV -η υπερυψωμένη θέση καθισμάτων, η ορατότητα, ο αποθηκευτικός χώρος και η πρακτικότητα- συνάδουν με τις αξίες της μάρκας. Τα μελλοντικά μοντέλα της Skoda θα διαθέτουν μια πιο συναισθηματική σχεδίαση, παρόμοια με εκείνη που παρατηρείται στα πρωτότυπα, βασικός παράγοντας στην προσέλκυση νεότερων πελατών στη μάρκα.

Το αυτοκίνητο, μαζί με το Seat Ateca, θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της τσεχικής εταιρίας στο Kvasiny και βασίζονται στην MQB πλατφόρμα, που χρησιμοποιεί και το νέο VW Tiguan. Τα δύο νέα SUV θα αυξάνουν την ετήσια παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου στις 280.000, δημιουργώντας παράλληλα 1.300 νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα