Το σκάνδαλο της Mitsubishi θα κοστίσει $3 δισ. στους επενδυτές

Η Mitsubishi έχει παραδεχτεί πως “έκλεβε” στις δοκιμές μέτρησης της κατανάλωσης των μοντέλων της από το 1991 και η βουτιά στην τιμή της μετοχής της, αλλά και των πωλήσεων, θα κοστίσει στην Mitsubishi Corp., τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρίας, περισσότερα από 335 δισ. γιεν (3 δισ, δολάρια).

Η Mitsubishi

Corp. κατέχει το 10% των μετοχών της Mitsubishi Motors, με τον Takehiko Kakiuchi, πρόεδρο της Mitsubishi Heavy Industries Ltd., του μεγαλύτερου μετόχου της Mitsubishi Motors, να δηλώνει για την ώρα δεν μπορεί να πει τίποτα αν θα συνεχίσει η εταιρία του να προσφέρει στήριξη στην Mitsubishi Motors, χαρακτηρίζοντας την απάτη της αυτοκινητοβιομηχανίας ως “εξαιρετικά λυπηρό γεγονός”, ενώ δεν δήλωσε τίποτα για τις πιθανές απώλειες που θα έχει λόγω του σκανδάλου.

Συνολικά εννέα μοντέλα της επηρεάζονται κατά πάσα πιθανότητα από το σκάνδαλο, ανάμεσά τους και το ASX/Outlander Sport. H Mitsubishi Motors έχει ξεκινήσει ήδη να διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει πόσα αυτοκίνητά της επηρεάζονται από το σκάνδαλο, με την έρευνα να ολοκληρώνεται μέσα σε περίπου τρεις μήνες.

Keywords
Αναζητήσεις
ανάκληση mitsubishi heavy
Τυχαία Θέματα