Το ρεκόρ τελικής ταχύτητας της Koenigsegg Agera RS ήταν ιδέα του ιδιοκτήτη της

00:33 5/3/2018 - Πηγή: AutoBlog

Η Koenigsegg τον περασμένο Νοέμβριο κατάφερε να σημειώσει 5 παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας με την Agera RS κλείνοντας μια ευθεία του αυτοκινητοδρόμου Route 160 μεταξύ Las Vegas και Pahrump στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

Αυτό που δεν ξέραμε όμως, είναι πως η ιδέα για την επίτευξη του ρεκόρ τελικής ταχύτητας δεν ήταν της Koenigsegg,

αλλά του ιδιοκτήτη της Agera RS.

Όπως αποκάλυψε ο Christian von Koenigsegg σε πρόσφατη συνέντευξή του:

Είχαμε ολοκληρώσει την κατασκευή του αυτοκινήτου και ο ιδιοκτήτης μας είπε πως θέλει να δει πόσο γρήγορα μπορεί να πάει. Εμείς του απαντήσαμε πως δεν έχουμε μια τόσο μεγάλη πίστα προκειμένου να διεξάγουμε τη συγκεκριμένη δοκιμή, οπότε θα έπρεπε να κλείσει έναν δρόμο. Όπως τελικά και έκανε!

Επειδή δεν έχουμε οδηγήσει ποτέ τόσο γρήγορα κάποιο μοντέλο μας, συμμετείχαμε και εμείς στην επιλογή του δρόμου. Κάναμε τις αναλύσεις μας προκειμένου να βεβαιωθούμε πως η προσπάθεια θα ήταν όσο γίνεται πιο ασφαλή.

Η σουηδική εταιρία από τη συγκεκριμένη δοκιμή συγκέντρωσε πολύτιμα στοιχεία για την απόδοση και τα όρια του αυτοκινήτου σε ταχύτητες άνω των 450 χλμ/ώρα. Όπως συμπλήρωσε ο von Koenigsegg:

Συγκεντρώσαμε πολλά δεδομένα. Παραδείγματος χάρη, πλέον κάθε Agera RS διαθέτει ένα αεροδυναμικό setup στο λογισμικό για την ρύθμιση του ύψους της ανάρτησης, για την κλήση της αεροτομής, για τα μπροστά πτερύγια και για την ανάρτηση. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι οι βέλτιστες προκειμένου το αυτοκίνητο να μπορεί να πιάσει πολύ υψηλές ταχύτητες.

Η Koenigsegg μάλιστα πιστεύει πως η Agera RS είναι ικανή να πιάσει ταχύτητες άνω των 482 χλμ/ώρα.

[See image gallery at www.autoblog.gr]
Keywords
Τυχαία Θέματα