Το Bristol GT θα έχει τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα

16:59 3/5/2013 - Πηγή: AutoBlog

Πως θα σου φαινόταν αν στο μέλλον υπήρχε ένα αυτοκίνητο που θα έχει τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα ενώ θα καταναλώνει μόλις 2,8 λίτρα/100 χλμ; Αυτό υπόσχεται πως θα κάνει πραγματικότητα η Bristol με το νέο τετραθέσιο, δίπορτο coupe supercar που ετοιμάζει.

Το πρωτότυπο της έκδοσης παραγωγής θα παρουσιαστεί στο φετινό Goodwood Festival of Speed, με την έκδοση παραγωγής να κοστίζει λιγότερο από £200.000, όπως

δήλωσε ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Bristol, Kamal Siddiqi. Η Bristol Motors εξαγοράστηκε το 2011, από την Kamkorp Autokraft η οποία είναι θυγατρική της Frazer Nash, μιας εταιρίας που ειδικεύεται στη κατασκευή υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Θα έχει το ίδιο μέγεθος με μια Bentley Continental και μηχανικά θα φορά τον plug-in κινητήρα του Giugiaro Namir Concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2009. Αυτός αποτελείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 270 kW που είναι τοποθετημένοι στους εμπρός τροχούς, αλλά και από έναν wankel κινητήρα βενζίνης 814cc, αποδίδοντας συνολικά 370 άλογα. Το πρωτότυπο έκανε τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δεύτερα και είχε μέγιστη ταχύτητα 300 χλμ/ώρα.

Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα χρόνια με την εταιρία να θέλει να πουλά “μερικές εκατοντάδες” τον χρόνο.



[Πηγή: Autocar]

Keywords
Τυχαία Θέματα