Θέλεις μια Ferrari 488 GTO (VS); Αυτά είναι τα κριτήρια για να την αποκτήσεις

Πες πως έχεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό αρκετά εκατομμύρια ευρώ και θέλεις να ξοδέψεις κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες για να αποκτήσεις μια 488 GTO – ή όπως αλλιώς την ονομάσει η Ferrari, μιας και στη συγκεκριμένη διαφάνεια βλέπουμε πως την ονομάζει 488 VS. Πιστεύεις πως αν χτυπήσεις την πόρτα της Ferrari αυτή θα σου πουλήσει μια; Όχι τόσο απλά! Έχουμε δει πολλές φορές πως η Ferrari

επιλέγει τους πελάτες που θα τους πουλήσει τα “ειδικά” της μοντέλα και έτσι η 488 VS/GTO δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Με το μοντέλο να έχει ήδη διαρρεύσει εδώ και μερικές ημέρες, η Ferrari θα παρουσιάσει την 488 VS/GTO στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, και οι πιθανοί ιδιοκτήτες της θα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια.

Το πρώτο είναι να έχουν στη κατοχή τους μιας 488 GTB αλλά και ένα ακόμη V8 σπορ μοντέλο της Ferrari. Επίσης να έχουν στο γκαράζ τους αυτοκίνητα της Ferrari για χρήση εντός πίστας, όπως αυτά των σειρών XX, Challenge κτλ). Αν δεν έχεις τα παραπάνω, τότε θα πρέπει να είσαι ένας από τους κορυφαίους πελάτες της Scuderia, ενώ το τέταρτο κριτήριο είναι να διαθέτεις κάποιο ειδικό μοντέλο της Ferrari, όπως η F12 TDF, η 458 Speciale ή 360 Challenge Stradale ή ακόμη και η F40.

Να θυμίσω πως το αυτοκίνητο θα φορά τον δυνατότερο V8 κινητήρα που κατασκεύασε ποτέ η Ferari. Αυτός αποτελεί εξέλιξη του V8 της αγωνιστικής 488 Challenge και θα ζυγίζει 10% λιγότερο από τον κινητήρα της 488 GTB. Θα παράγει ήχο εφάμιλλο με αυτόν ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου και οι φήμες λένε πως θα παράγει μεταξύ 700 και 750 ίππων.

Το βάρος του μοντέλου θα μειωθεί κατά περίπου 90 κιλά, πετυχαίνοντας ένα νούμερο κάτω από τα 1.300 κιλά, χάρη στην εκτενή χρήση carbon μιας και από ανθρακονήματα θα είναι κατασκευασμένοι οι προφυλακτήρες, το καπό και η πίσω αεροτομή. Οι ζάντες θα ζυγίζουν 40% λιγότερο από αυτές της 488 GTB και θα φορούν νέα ελαστικά Michelin Sport Cup 2.

Στο εσωτερικό από carbon θα είναι κατασκευασμένο το ταμπλό και το κεντρικό τούνελ, ενώ προκειμένου να μειωθεί το βάρος, δεν θα υπάρχει ντουλαπάκι. με τα πάνελ στο δάπεδο να είναι από αλουμίνιο. Τέλος οι επιβάτες θα κάθονται σε ελαφριά αγωνιστικά καθίσματα.

Στον τομέα της αεροδυναμικής, η 488 GTO θα είναι 20% πιο αεροδυναμική σε σχέση με την 488 GTB, με το σύστημα διεύθυνσης και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων να βελτιώνονται. Ο διαχύτης της θα είναι παρόμοιος με αυτόν της 488 Challenge, με την πίσω αεροτομή να είναι ενεργή. Οι φήμες θέλουν την 488 GTO να είναι ταχύτερη από την LaFerrari στην ιδιόκτητη πίστα της Ferrari στο Fiorano, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε για να το μάθουμε αν ισχύει

Keywords
Τυχαία Θέματα