Πρώην εργαζόμενοι της Google φτιάχνουν αυτόνομα φορτηγά

Ο Anthony Levandowski, ο πρώην τεχνικός επικεφαλής του τμήματος αυτόνομης οδήγησης της Google, αφού έφυγε από τον αμερικάνικο κολοσσό ανακοίνωσε την ίδρυση, μαζί με τον, επίσης, πρώην επικεφαλής προϊόντος της Google Maps, Lior Ron, τη νέα τους startup με όνομα “Otto”. Σκοπός της εταιρίας είναι να κάνουν τον κόσμο καλύτερο,

φτιάχνοντας αυτόνομα φορτηγά.

Μαζί τους έχουν 50 εργαζομένους με αρκετά πλούσια βιογραφικά, καθώς έχουν δουλέψει σε διάφορες εταιρίες του Palo Alto, της Καλιφόρνια, όπως Tesla, Apple, και HERE, καθώς και σε διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Αν ενδιαφέρεσαι, στο site του Otto υπάρχουν ακόμα 20 νέες θέσεις εργασίας, δείχνοντας με αυτό το τρόπο ότι είναι σε φάση επέκτασης.

Οι ίδιοι περιγράφοντας τη προσπάθεια τους, τονίζουν:

Εξελίσσουμε μια σειρά από αισθητήρες, λογισμικό και βελτιώσεις στο φορτηγό, που μαζί συντελούν σε ένα προϊόν που μπορεί να τοποθετηθεί γρήγορα στα υφιστάμενα φορτηγά. Αυτή τη περίοδο δοκιμάζουμε τη τεχνολογίας στις εθνικές οδούς, με τον ερευνητικό μας στόλο, και ολοκληρώσαμε πρόσφατα μια επίδειξη της αυτόνομης τεχνολογίας σε δημόσια οδό.

Έχουμε την πρόθεση να ενισχύσουμε τις δυνατότητες του φορτηγού Otto, συλλέγοντας δεδομένα ασφαλείας να αποδείξουμε τα οφέλη του, και να φέρουμε αυτή την τεχνολογία σε κάθε γωνιά των αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα