Πρώην αντιπρόεδρος της Tesla πήγε στην Atieva

Τον περασμένο Δεκέμβριο γνώρισες την Atieva, μια νέα start-up που έχει βάση και αυτή την California και έχει πρόθεση να τεθεί απέναντι στη Tesla, με την παρουσίαση επιλεγμένων ηλεκτρικών μοντέλων που θα αφορούν τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, με το πρώτο concept να εμφανίζεται στην έκθεση του Πεκίνο τον Απρίλιο του 2016.

Πίσω από την εταιρία βρίσκεται ο Bernard Tse,

ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, όταν ο Elon Musk δεν ήταν CEO της εταιρίας. Ο κ. Tse, όμως, έφυγε άμεσα από την εταιρία ότι ο νοτιοαφρινακός πήρε τη θέση, γι’αυτό και ίδρυσε την Atieva μαζί με τον άνθρωπο που αντικατέστησε o Musk, τον Martin Eberhard.

Για να το επιτύχει το στόχο της φαίνεται ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο, γι’αυτό προσέλαβε πρόσφατα άλλο ένα πρώην εργαζόμενo της Tesla, και πιο συγκεκριμένα τον Peter Rawlinson, μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρο και αρχιμηχανικό του Model S, ο οποίος ανέλαβε στην Atieva τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Αυτή τη περίοδο εργάζονται ήδη εντός των τειχών σε μυστηριώδη πρωτότυπα, χωρίς να έχουν πολλά πράγματα γνωστά. Πριν δυο μέρες, όμως, αποκαλύφθηκαν μόνο κάποιες πληροφορίες, που λένε ότι η εταιρία δοκιμάζει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου μέσα σε ένα Mercedes-Benz Vito. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες επιταχύνουν το van μέχρι τα 96 χλμ/ώρα σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα, με τους προγραμματιστές να περιμένουν ότι το τελικό προϊόν μπορεί να φτάσει αυτή την ταχύτητα σε 0,4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα.

Όπως φαίνεται, πολλοί έχουν ζηλέψει την επιτυχία του Tesla Model S, και μετά την Faraday Future, άλλη μια εταιρία θέλει να πάρει ένα μικρό μερίδιο της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με εργαζόμενους μέσα από την εταιρία που έκανε trend την ηλεκτροκίνηση.

Να θυμίσω ότι η Atieva χρηματοδοτείται από την κινέζικη Beijing Electric Vehicle Company (BEVC), μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της ασιατικής χώρας, με την BEVC να ανήκει στην Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC). Η τελευταία θα γίνει σύντομα ο μεγαλύτερος μέτοχος της Atieva και πέρα από την παροχή χρηματοδότησης, η BAIC θα είναι καθοριστική για τη μελλοντική επιτυχία της Atieva χάρη στην τεχνογνωσία της στα ηλεκτρικά οχήματα, με τη συνδρομή του τεχνικού της κέντρου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που διατηρεί στη Silicon Valley.

Εκτός από τη συνεργασία με την BAIC, η Atieva συνεργάζεται και με την Siemens, την CECOMP (ιταλική σχεδιαστική και κατασκευαστική εταιρία) και με την κορεάτικη εταιρία μπαταριών SK Group.

Keywords
Τυχαία Θέματα