Πώς σου φαίνεται αυτό για αυτοκίνητο του μέλλοντος;

Έχουμε δει ανά καιρούς πολλά πρωτότυπα που ισχυρίζονται πως αναπαριστούν το αυτοκίνητο του μέλλοντος και η δημιουργία του Alexander Malyshev ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Πρόκειται για ένα εικονικό/υποθετικό όχημα, περίπου στο μέγεθος ενός Smart ForTwo, που μπορεί να μεταφέρει έως και 4 επιβάτες μαζί με τις αποσκευές τους.

Βασίζεται σε ένα σωληνωτό chassis και χρησιμοποιεί για την κατασκευή του αμαξώματος πολυμερή ώστε να απορροφάται αποτελεσματικά η ενέργεια

σε περίπτωση ατυχήματος. Κάτω από το πρακτικά ανύπαρκτο καπό, βρίσκεται είτε ένας συμβατικός κινητήρας –βενζίνης ή πετρελαίου- είτε ένα υβριδικό/ηλεκτρικό σύστημα με τις μπαταρίες σε αυτή την περίπτωση, να είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου και να εξασφαλίζουν αυτονομία της τάξης των 350-400 χιλιομέτρων.

Το εσωτερικό, είναι μινιμαλιστικό αλλά λειτουργικό. Προσφέρει σχεδόν ότι μπορεί να χρειαστεί ο οδηγός ή οι επιβάτες αλλά όχι πολλά παραπάνω. Βέβαια, στο εσωτερικό βλέπω τιμόνι, οπότε μπορώ με ασφάλεια να υποθέσω ότι το Mirrow Provocator –όπως ονομάζεται το πρωτότυπο– δεν είναι αυτόνομο. Φιλόδοξη, αλλά ενδιαφέρουσα πρόταση.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα