Οι ελληνικές συμμετοχές του Ράλλυ Ακρόπολις 2012

Έπειτα από μια δεκαετία το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο ημερολόγιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ και 26 ελληνικά πληρώματα είναι έτοιμα να μπουν στον πιο απαιτητικό αγώνα της χρονιάς.

Δίπλα στα επτά ελληνικά πληρώματα που θα ακολουθήσουν το σύνολο του αγώνα, στο πλαίσιο του WRC, θα βρεθούν ακόμη δεκαεννέα ελληνικές συμμετοχές, αυξάνοντας το ενδιαφέρον σε εθνικό επίπεδο, κάτι που αναμφίβολα είχε λείψει τα τελευταία χρόνια από το Ράλλυ Ακρόπολις.

Τελευταία

φορά που το Ράλλυ Ακρόπολις προσμέτρησε στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το 2000, όταν οι Γιάννης Παπαδημητρίου – Νίκος Πετρόπουλος με ένα Subaru Impreza WRC επικράτησαν σε εθνικό επίπεδο, κατακτώντας παράλληλα τη 10η θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα. Δώδεκα χρόνια αργότερα, επτά ελληνικά πληρώματα θα εκπροσωπήσουν τη χώρα και στο πλαίσιο του WRC. Ανάμεσά τους ο Πρωταθλητής Ράλλυ 2011, Λάμπρος Κύρκος, με το Γιώργο Πολυζώη στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer EVO IX, οι Δημήτρης Ψύλλος-Κώστας Κόντος με ίδιο αυτοκίνητο, στα χρώματα ενός από τους επίσημους χορηγούς του αγώνα, της ΕΚΟ, αλλά και οι Γιάννης Ζούνης-Μιχάλης Πατρικούσης με το Subaru Impreza WRX STI και την υποστήριξη της Πυροσβεστική Υπηρεσίας. Οι ίδιοι, απέναντί τους θα βρουν έμπειρους συνδυασμούς όπως αυτοί των Γρηγόρη Νιώρα – Κωνσταντίνου Κάκαλη (Subaru Impreza WRX STi Ν1), Διονύση Σπανού – Σωτήρη Γκότοβου (Subaru Impreza WRX STi), του Πρωταθλητή Ασφάλτου 2010 Κωνσταντίνου Χαλιβελάκη με τον Σπύρο Μπαρδάκη (Peugeot 206 Kit Car) κ.ά. οι οποίοι θα μπουν στη μάχη του Ράλλυ Ακρόπολις το Σάββατο 26 Μαΐου, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα που συμμετέχουν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα αγωνιστούν στις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές του Σαββάτου 26 Μαΐου (Κλένια-Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι και Ζήρια) και στις πέντε ε.δ. της Κυριακής 27 Μαΐου (Αγ. Θεόδωροι 1&2, Νέα Πίσια 1&2, Power Stage – Νέο Λουτράκι) στις οποίες θα εκκινούν έπειτα από τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Ράλλυ Ακρόπολις για το WRC. Οι επτά Έλληνες αγωνιζόμενοι που συμμετέχουν στον αγώνα του WRC, θα βαθμολογηθούν και για το ελληνικό πρωτάθλημα, για τις κοινές ειδικές διαδρομές.

Ο διήμερος αγώνας θα έχει έναν νικητή, αλλά η βαθμολογία για το πρωτάθλημα θα είναι ξεχωριστή για κάθε ημέρα. Έτσι, τα πληρώματα που θα εγκαταλείψουν το Σάββατο, θα έχουν τη δυνατότητα να επανεκκινήσουν την Κυριακή. Φυσικά και τα 26 ελληνικά πληρώματα, όπως και όλα τα υπόλοιπα, θα δώσουν το παρών στην Τελετή Εκκίνησης, στο Ζάππειο Μέγαρο, την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 17:00. Δείτε τις συμμετοχές εδώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα