Οι 10 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν $221 δισ. σε μετρητά

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης της EY, μιας εταιρίας παγκοσμίων συμβούλων, οι 10 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, μέχρι τα τέλη του 2013, είχαν συγκεντρωμένα στα ταμεία τους, περισσότερα από 221 δισ. δολάρια (159 δισ. ευρώ) σε μετρητά. Ναι 159 δισ. ευρώ μετρητά, χρήματα που σχεδόν ισοδυναμούν με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας μας, το οποίο ανέρχεται κοντά στα 249 δισ. δολάρια.

Μπορεί η έρευνα να μην κατονομάζει τις εταιρίες, αλλά είναι δεδομένο πως ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται το VW Group,

η General Motors, η Toyota και η Fiat-Chrysler Automobiles. Ο λόγος που οι εταιρίες έχουν αποταμιεύσει τόσα λεφτά, περισσότερα από ποτέ, είναι για να μην χρειάζονται να υπολογίζουν στις τράπεζες, οι οποίες δείχνουν απρόθυμες στο να προσφέρουν νέα δάνεια.

Αναρωτιέσαι που θα χρησιμοποιηθούν τόσα πολλά χρήματα; Σύμφωνα με την μελέτη, ένα μεγάλο μέρος του θα χρησιμοποιηθούν στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των εταιριών, ώστε αυτές να ετοιμάσουν είτε μόνες τους, είτε από κοινού, δημιουργώντας συμμαχίες, νέα αυτοκίνητα, ενώ έχουν βάλει ως στόχο και την διείσδυση σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές, όπως αυτές της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Βόρειου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

[Πηγή: Detroit News]

Keywords
Τυχαία Θέματα