O Petter Solberg μιλά στο Autoblog.gr

Δεν υπάρχει Έλληνας φίλαθλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού που να μην ξέρει τον Petter Solberg, πόσο μάλλον να μην τον έχει λατρέψει από τα άκρως θεαματικά του περάσματα στις ειδικές διαδρομές του άλλοτε δοξασμένου εθνικού μας αγώνα, το Ράλι Ακρόπολις. Δεν είναι τυχαίο το παρατσούκλι που του έχουν προσάψει, με το “Mr. Hollywood” να τον χαρακτηρίζει τόσο εντός, όσο και εντός αγωνιστικού καθίσματος, χωρίς το ενοχλητικό γκλάμουρ του προαστίου του Los Angeles.

Έχοντας, όμως, αποσυρθεί από το WRC

εδώ και 4 χρόνια, ακολουθεί συστηματικά τον θεσμό -που όλοι ανεξαιρέτως παρομοιάζουν με το θρυλικό πρωτάθλημα του Group B- το παγκόσμιο πρωτάθλημα RallyCross, υπό την αιγίδα της FIA, όπου σε αυτό το πρωτάθλημα, συμμετέχει μεταξύ άλλων, μαζί με τον Ken BlockKen Block.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Gymkhana Grid, που πραγματοποιείται στον Μαραθώνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, και είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πολύ σύντομη -εξαιτίας του σφιχτού προγράμματος- συνέντευξη με τον 42-χρονος Νορβηγό πρωταθλητή του WRC, χωρίς αυτή να είναι η μοναδική.

Autoblog: Έχεις αποσυρθεί από το WRC εδώ και κάποια χρόνια. Πώς σου φαίνεται η μετάβαση στο rallycross; Το βρίσκεις πιο διασκεδαστικό, είναι μεγαλύτερη πρόκληση;

Peter Solberg: Η οδήγηση είναι λίγο πιο δύσκολη, επειδή βρισκόμαστε όλοι μαζί ταυτόχρονα στην πίστα. Η οδήγηση στις ειδικές διαδρομές είναι διαφορετική, είναι κορυφαίο sport, στο οποίο είχα αρκετές επιτυχίες – αλλά πρέπει να έχεις πολύ διαφορετική προσέγγιση. Περνάς πολλές μέρες μόνος σου στον δρόμο, με τον συνοδηγό σου, ενώ στο rallycross είναι ένας αγώνας τόσο έντονος και τελειώνει σε λιγότερο από 5 λεπτά. Και οι δύο μορφές έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, που ενθουσιάζουν. Το rallycross είναι ένα πολύ εκρηκτικό sport, όπου πρέπει να είσαι τελειομανής από τη πρώτη στιγμή. Είναι κάτι σαν τις super ειδικές διαδρομές των rallies, αλλά με πολύ περισσότερη δράση και μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Autoblog: Θα ήθελες να μας πεις ένα σχόλιο για τα νέα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC του 2017, και τους κανονισμούς που θα έχουμε του χρόνου;

Peter Solberg: Οι κανονισμοί του 2017 είναι πάρα πολύ καλοί, ήταν καιρός να τους δούμε. Πιέζαμε για αυτές τις αλλαγές, όταν ακόμα έτρεχα εγώ, το να αυξηθεί η ιπποδύναμη και τα αεροδυναμικά πακέτα στα αυτοκίνητα. Έτσι, πιστεύω θα είναι πολύ εντυπωσιακά. Πιστεύω ότι τα αυτοκίνητα θα γλιστρούν περισσότερο και θα παίζεις περισσότερο με αυτά, αλλά με την αεροδυναμική, όπου θα προσφέρει πολύ κάθετη δύναμη, μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακά όσα αυτά μεταξύ 2000 και 2003. Θα δούμε, θα είναι ενδιαφέρον.Όπως και να έχει είναι πάνω από 200 άλογα λιγότερα από τα rallycross!!

Autoblog: Έχεις αγαπηθεί από τους Έλληνες θεατές όσο πολύ λίγοι άλλοι στην ιστορία και το όνομα σου έχει συνδεθεί με το Rally Acropolis. Προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ το show σου στην super special stage του OAKA το 2003-4. Πώς νιώθεις που επιστρέφεις στην πατρίδα μας;

Peter Solberg: Ξέρεις, ανέβηκα για πρώτη φορά στο podium στην Ελλάδα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Υπάρχει πάντα τεράστιο ενδιαφέρον εδώ και ο αριθμός των fans είναι εντυπωσιακός. Πιστεύω ότι θα περάσουμε καλά, θα διασκεδάσουμε. Περιμένω εναγωνίως, ελπίζοντας να δούμε αρκετό κόσμο που δεν έχω δει από τότε που συμμετείχα στα rally. Είναι πολύ ωραίο που έρχομαι πάλι στην Ελλάδα. Με όλη αυτή την ιστορία που έχω με αυτό το μέρος από τις πρώτες μέρες τις καριέρας μου, πραγματικά το περιμένω.

Autoblog: Σε ευχαριστούμε πολύ και σε περιμένουμε εν δράσει.

Peter Solberg: Να είσαι σίγουρος ότι θα περάσουμε όλοι πολύ καλά και θα προσπαθήσω να προσφέρω πολύ θέαμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα