Ο Marko χρησιμοποιεί και τον εκβιασμό προς όφελος της Red Bull

Αισίως έχουμε φτάσει στα μέσα του Οκτώβρη, ωστόσο το μείζον θέμα με τον κινητήρα της Red Bull και της Toro Rosso για την επόμενη σεζόν δεν έχει λήξει. Ο Dietrich Mateschitz έχει δώσει προθεσμία για να τελειώσει το θέμα στα τέλη του μήνα, ενώ ο Adrian Newey λέει ανοιχτά πως η αυστριακή ομάδα προκαλεί φόβο στους ανταγωνιστές της, όπως έκανε και ο Christian Horner.

Η πράγματα για την Toro Rosso είναι πιο ξεκάθαρα, αφού η ιταλική ομάδα δέχεται φετινούς κινητήρες της Ferrari, εν αντιθέσει με την RBR, η οποία -τουλάχιστον για την ώρα-, είναι αντίθετη με το σενάριο αυτό, υποστηρίζοντας ότι την θίγει ως ομάδα. Το θέμα, όμως, είναι πως η Red Bull ελέγχει την Toro Rosso και μπορεί να αποφασίζει αυτή για το μέλλον της.

Ο Helmut Marko πήρε θέση στο θέμα, λέγοντας για ακόμα μια φορά αυτό που υπάρχει στο μυαλό του. Σκοπός του τώρα είναι ο εκβιασμός, καθώς δηλώνει ανοιχτά ότι, αν η Red Bull αποτελέσει παρελθόν από τη Formula 1, το ίδιο θα συμβεί και για την Toro Rosso. Ο αγωνιστικός σύμβουλος και δεξί χέρι του Mateschitz προφανώς κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την ομάδα του, λέγοντας:

Γιατί να χρηματοδοτούμε μία ομάδα, όταν οι οδηγοί της θα προπονούνται για τη Ferrari και τη Mercedes.

Βάσει των δεδομένων που έχουμε τώρα, η Renault δείχνει να είναι η μοναδική επιλογή για την RBR, αφού Mercedes, Ferrari και Honda έχουν κλείσει την πόρτα στην ομάδα του Milton Keynes, και ο Horner αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει ακόμα επαφή με τους Γάλλους. Οι τελικές ανακοινώσεις για το μέλλον των RBR και STR δεν φαίνεται πως θα έρθουν πολύ σύντομα, κάτι που κοστίζει, διότι οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί πρέπει να γνωρίζουν τον κινητήρα που θα φορούν οι RB12 και STR11 του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα