Ο David Coulthard αναδείχθηκε φετινός Πρωταθλητής των Πρωταθλητών

15:57 4/2/2018 - Πηγή: AutoBlog

Ολοκληρώθηκε χθες το φετινό Race of Champions, μια διοργάνωση που συμμετέχουν οδηγοί αγώνων από διάφορες κατηγορίες, με στόχο φυσικά να προκριθούν στον τελικό και να κερδίσουν το τρόπαιο του Πρωταθλητή των Πρωταθλητών. Χθες το βράδυ, ο David Coulthard κέρδισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά από τη νίκη του το 2014.

Ο πρώην οδηγός της Formula 1

αναμετρήθηκε στον τελικό με τον Petter Solberg, ο οποίος αρέσκεται στο να δίνει το παρών σε τέτοιες διοργανώσεις, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Σκοτσέζο. Στους ημιτελικούς, ο Coulthard ήρθε αντιμέτωπος με τον Tom Kristensen, ο οποίος ακόμα δεν έχει κερδίσει στον θεσμό.

Στον δεύτερο ημιτελικό, ο Solberg έπρεπε να απαλλαγεί από το εμπόδιο του Johan Kristoffersson, κάτι που έκανε, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από τη δεύτερη θέση.

Όσον αφορά τα έθνη, η Γερμανία κατέκτησε για όγδοη φορά τον τίτλο, με τους Timo Bernhard (Πρωταθλητής στο WEC) και Rene Rast (Πρωταθλητής στο DTM) να είναι δύο βαριά ονόματα. Αντίπαλοί τους στον τελικό η ομάδα της Λατινικής Αμερικής, αποτελούμενη από τους Juan Pablo Montoya και Helio Castroneves.

Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας έφτασε μέχρι στα ημιτελικά μέσα στην πατρίδα της, όπως και η ομάδα της Σκανδιναβίας, την οποία αντιπροσώπευαν οι Tom Kristensen και Petter Solberg, συνεπώς ήταν λογικό οι οπαδοί να περιμένουν κάτι καλύτερο από τα δύο μεγάλα αυτά ονόματα, αλλά οι Montoya και Castroneves αποδείχθηκαν ταχύτεροι.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο King Fahd της Σαουδικής Αραβίας, γιορτάζοντας έτσι τα 30 χρόνια από την έναρξη του event.

Keywords
Τυχαία Θέματα