Η Volvo συμφώνησε να δώσει τεχνολογία της στη Geely, η Renault πούλησε όλες τις μετοχές της ΑΒ Volvo

Η κινέζικη Zhejiang Geely Holding Group (aka Geely) εξαγόρασε την Volvo το 2010 και πλέον η Σουηδική εταιρία συμφώνησε ώστε η μητρική της εταιρία να χρησιμοποιήσει την τεχνολογίας της.,

Οι Κινέζοι αρχικά θα πάρουν τις τεχνολογίες της Volvo που σχετίζονται με τα θέματα ασφαλείας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αυξήσουν την παθητική και ενεργητική ασφάλεια των μοντέλων τους. Αργότερα η Geely θα αποκτήσει πρόσβαση στα ποιοτικά συστήματα ανακύκλωσης του αέρα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, λόγω του ότι η Κίνα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα σε ότι αφορά την μόλυνση στα μεγάλα αστικά κέντρα της.

Τέλος, η Geely θα δανειστεί τη πλατφόρμα μεσαίου μεγέθους της Volvo, αφού η Geely θέλει να μεγαλώσει τον στόλο των μοντέλων της. Ως αντίμετρα, η Geely θα μειώσει το κόστος επέκτασης της μάρκας στην Ασιατική αγορά.

Στις σχετικές ειδήσεις η Renault ανακοίνωσε ότι πούλησε όλες τις μετοχές της Volvo AB που είχε στη διάθεσή της. Η γαλλική εταιρεία, η οποία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κάμψη στις πωλήσεις από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία του κλάδου, πούλησε το τελευταίο 6,5% που είχε στην κατοχή της έναντι 12,8 δισ. κορωνών (€1,92 δισ.) τερματίζοντας την 11ετή παρουσία της.

Η πώληση πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 92,25 κορωνών, δηλαδή 3,8% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τετάρτης. Στόχος της εταιρείας είναι η μείωση των χρεών της και οι επενδύσεις στις αγορές της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Κίνας. Η Renault είχε πουλήσει μερίδιο 14,9% της Volvo το 2010.

Keywords