Η Γερμανία υποστηρίζει πως η FCA χειραγωγεί στις εκπομπές ρύπων

17:40 1/9/2016 - Πηγή: AutoBlog

Τον περασμένο Μάιο, οι γερμανικές αρχές απείλησαν να απαγορεύσουν τις πωλήσεις των μοντέλων της FCA, επειδή υποτίθεται πως διέθεταν συσκευές που παραποιούσαν τις εκπομπές ρύπων. Το “ένοχο” αυτοκίνητο ήταν ένα Fiat 500X με τον 2,0-λιτρο diesel κινητήρα, αλλά τότε ενεπλάκησαν οι ιταλικές ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες μετά από εξέταση, δεν βρήκαν καμία τέτοια συσκευή στο Fiat 500X.

Οι γερμανικές αρχές ωστόσο

επιμένουν και πλέον έχουν καταθέσει χαρτιά στην Κομισιόν αλλά και στο Υπουργείο Μεταφορών της Ιταλίας, που αναφέρουν πως υπήρξαν “παράξενα” αποτελέσματα σε 4 μοντέλα της FCA κατά την μέτρηση των ρύπων τους.

Οι Γερμανοί υποστηρίζουν πως οι δοκιμές τους σε 2 νέα 500X, ένα Fiat Doblo και ένα Jeep Renegade, όλα με τον 2,0-λιτρο diesel κινητήρα, έδειξαν πως υπάρχει μια παράνομη συσκευή που απενεργοποιεί τα συστήματα επεξεργασίας των καυσαερίων. Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Alexander Dobrindt ήταν αυτός που υπέγραψε την επιστολή που στάλθηκε στην Κομισιόν, ζητώντας από αυτή να επικοινωνήσει με τις ιταλικές ρυθμιστικές αρχές για να γίνουν τα επόμενα βήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα