Η επικράτηση επί των Γερμανών δεν είναι αυτοσκοπός για τη Lexus

10:31 5/7/2014 - Πηγή: AutoBlog

Παρότι ανανεώθηκε ελαφρώς το 2012, το Lexus LS έχει παλιώσει. Για την ακρίβεια, είναι το πιο παλιό όχημα στην κατηγορία του, αφού παρουσιάστηκε το 2007. Έναν χρόνο πριν την τρέχουσα BMW 7-Series, δύο χρόνια πριν το Hyundai Equus και την Jaguar XJ και τρία χρόνια πριν το Audi A8. Οπότε, οι διαρκώς πτωτικές

πωλήσεις του LS δεν προκαλούν έκπληξη… Το 2013, περισσότεροι αγοραστές προτίμησαν το φουτουριστικό Tesla Model S ενώ τώρα, σχηματίζουν ουρές για να αποκτήσουν μία ολοκαίνουρια Mercedes-Benz S-Class. Αυτό ωστόσο δεν προβληματίζει ιδιαίτερα τους ιθύνοντες της Ιαπωνικής μάρκας.

Δεν νιώθουμε πως υπάρχει πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Πολλοί αγοραστές στην κατηγορία, θέλουν οτιδήποτε νέο και το δοκιμάζουν.

Δήλωσε ο Brian Smith, αντιπρόεδρος marketing για τη Lexus. Με όλο τον σεβασμό προς τον κο Smith, το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι παλιό, είναι πρόβλημα!

Όπως και να έχει, η επικράτηση της Lexus σε οποιαδήποτε κατηγορία, συμπεριλαμβανομένης αυτής του LS, δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Δεν έχουν θέσει στόχο την επικράτηση επί των Γερμανών -και όχι μόνο- αντιπάλων τους. Στόχος για τη Lexus, είναι η σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης, ερωτώμενος για τους πελάτες που “χάθηκαν” εξαιτίας της Tesla, ο Smith αμφισβητεί την αφοσίωση των πελατών της:

Νομίζω το βασικό ερώτημα παραμένει: Πόσοι θα αγοράσουν ένα δεύτερο Tesla;

Ο χρόνος θα δείξει το αν η σιγουριά που αποπνέει ο Smith έχει βάση. Όπως και να έχει πάντως, το Lexus LS θέλει μία σημαντική ανανέωση. Όπως λέει και το στέλεχος, όχι για να “χτυπήσει” τους Γερμανούς, αλλά για να δώσει λόγο στους πελάτες που αυτομόλησαν, να επιστρέψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα