Η VW σταμάτησε να πουλά τα diesel αυτοκίνητα της στην Ευρώπη που συνδέονται με το σκάνδαλο εκπομπών

Η Volkswagen, σύμφωνα εκπρόσωπο της που μίλησε στο Reuters, σταμάτησε τις πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων της στην Ευρώπη που εξοπλίζονται με το παράνομο λογισμικό. Η απόφαση αυτή επηρεάζει έναν περιορισμένο αριθμό diesel αυτοκινήτων που φορούν τους Euro

5 κινητήρες της οικογένειας ΕΑ189 που υπάρχουν στις αντιπροσωπείες της, τα οποία η εταιρία θα πρέπει πρώτα να επιδιορθώσει και στη συνέχεια να τα διαθέσει προς πώληση.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ένας ακόμη εκπρόσωπος της VW στη γερμανική AutomobileWoche με τα περισσότερα να είναι Audi A3 και VW Golf. Η Volkswagen την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πως θα ανακαλέσει 8,5 εκατ. αυτοκίνητα στην Ευρώπη τα οποία φορούν το παράνομο λογισμικό.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Volkswagen ανέστειλε τον Frank Tuch, τον επικεφαλής του τμήματος ποιότητας. Ο 48χρονος Tuch είναι το 5ο άτομο που τίθεται σε αναστολή από την ηγεσία της VW λόγω του σκανδάλου, με τον Tuch να μην εργαζόταν το 2008 για λογαριασμό της VW, χρονιά που ξεκίνησε η τοποθέτηση του επίμαχου λογισμικού χειραγώγησης εκπομπών ρύπων, αλλά οι έρευνες που κάνει η VW βρήκαν ενοχοποιητικά emails εις βάρος του.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα