Η Toyota κάνει περικοπές με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο

14:11 9/7/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, όπως όλες οι εταιρίες, θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα και έτσι προχώρησε σε έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Όχι, δεν έκανε περικοπές μοντέλων και εκδόσεων των αυτοκινήτων της, αλλά σκέφτηκε κάτι διαφορετικό. Τι; Αποφάσισε να ανεβάσει την θερμοκρασία στον κλιματισμό και να καταργήσει 2 από τα 8 ασανσέρ, στα κεντρικά της γραφεία, στην έδρα της στο Τόκιο.

Η Toyota δεν ανακοίνωσε πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν από τις παραπάνω δράσεις, αλλά αναγκάστηκε να προχωρήσει στις αλλαγές αυτές,

λόγω της ισχυρής ισοτιμίας του γεν, έναντι των άλλων νομισμάτων. Λόγω του Brexit, το ιαπωνικό νόμισμα έχει γίνει ακόμη ισχυρότερο κατά τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που έχει οικονομικές συνέπειες στις εμπορικές συναλλαγές της Toyota, εκτός των Ιαπωνικών συνόρων. Δεν είναι η πρώτη φορά που η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου παίρνει τέτοια μέτρα, μιας και σε παρόμοιες περικοπές, είχε προχωρήσει και κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008.

Εκπρόσωπος της Toyota τόνισε πως ο βασικός στόχος για την διακοπή λειτουργίας των δύο ανελκυστήρων ήταν για την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, αλλά και να τους υπενθυμίσει την δέσμευση της Toyota, ως προς την ιδέα αύξησης της ανταγωνιστικότητας, μένοντας υγιείς και αδύνατοι, αλλά και με την μείωση της σπατάλης.

Η Toyota έχει αντικαταστήσει τις λάμπες πυρακτώσεως των κτιρίων της, με LED, ώστε να συμβάλει περαιτέρω στη διατήρηση του περιβάλλοντος, με την περιβαλλοντική συνείδηση να είναι ανέκαθεν, μια από τις σημαντικότερες αξίες της, όπως κατέληξε στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Toyota, λόγω του ασθενές γεν και την μείωση του κόστους παραγωγής, παρουσίασε σημαντικά κέρδη και για το οικονομικό έτος 2014-2015, είδε τα καθαρά έσοδά της να αυξάνονται κατά 6% και να αγγίζουν τα 227 δισ. δολάρια, με τα λειτουργικά έσοδα να αυξάνονται κατά 20% στα 23 δισ. δολάρια, με τα καθαρά κέρδη της εταιρίας να αγγίζουν τα 18,1 δισ. δολάρια (+19%). Για φέτος, η Toyota έχει προβλέψει μια μικρή αύξηση των κερδών, αλλά με το γεν να έχει ενισχυμένη ισοτιμία, αυτό μεταφράζεται αμέσως σε λιγότερα κέρδη για την Toyota.

Keywords
Τυχαία Θέματα