Η SPL Specialty Vehicles αναβιώνει τον θρύλο με την 2015 Yenko Camaro

Για πολλά χρόνια, η Yenko Chevrolet, μία αντιπροσωπεία της GM στην Pennsylvania, “έχτιζε” πανίσχυρες Chevrolet εκμεταλλευόμενη το τότε σχεδόν άγνωστο “Central Office Production Order” –COPO- της εταιρίας. Το αποκορύφωμα των δημιουργιών του, είναι η 1969 Yenko Camaro με τον supercharged, 7-λιτρο V8 να αποδίδει 425 άλογα. Η Yenko δεν υπάρχει πλέον, αλλά ο θρύλος που δημιούργησε, ζει και βασιλεύει στους

κύκλους των φανατικών των musclecars.

Η σύγχρονη Yenko Camaro, είναι δημιουργία της SPL Specialty Vehicles και αναβιώνει με τον καλύτερο τρόπο το όνομα. Κάτω από το καπό της 2015 Camaro, βρίσκεται –όπως έπρεπε- ένας 7-λιτρος V8 που χάρη σε έναν Eaton TVS 2300 supercharger, αποδίδει 700 άλογα και συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με αυτόματο. Φυσικά, όπως και με τις αυθεντικές Yenko Camaro, η σύγχρονη εξοπλίζεται και με ένα σωρό καλούδια που πλαισιώνουν τον πανίσχυρο V8.

Μόνο 50 2015 Yenko Camaros θα κατασκευαστούν και με το αυτοκίνητο να θεωρείται το πρώτο αυθεντικό Yenko από τότε που έκλεισε η αντιπροσωπεία, η ζήτηση θα είναι σημαντική.

Keywords
Τυχαία Θέματα