Η Pirelli θα συνεχίσει τις δοκιμές πειραματικών ελαστικών και στη Βραζιλία

Έχεις καταλάβει, φαντάζομαι, ότι, ουσιαστικά, η φετινή χρονιά έχει τελειώσει, και όλοι στη Formula 1 έχουν στραφεί στο 2012. Ακόμα και  Pirelli, η οποία θέλει να ακολουθήσει πιο επιθετική στρατηγική για την επόμενη σεζόν. Στο Abu Dhabi, η ιταλική εταιρεία προμήθευσε τις ομάδες με μια νέα

μαλακή γόμα, την οποία δοκίμασε και στο τεστ των νέων οδηγών. Τα δεδομένα που πήραν είναι χρήσιμα, αλλά όσο πιο πολλά, τόσο καλύτερα, οπότε και στη Βραζιλία οι οδηγοί θα δοκιμάσουν και πάλι τη νέα αυτή μαλακή γόμα.

Εκτός, όμως, απ’ αυτό, ο κάθε οδηγός θα έχει δύο σετ μια νέας σκληρής γόμας για τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Η σκληρή αυτή γόμα, σύμφωνα με τους Ιταλούς, θα είναι πολύ πιο μαλακή από τη φετινή σκληρή γόμα.

Κατά τη διάρκεια των δύο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, οι οδηγοί θα έχουν δύο επιπλέον σετ ενός πειραματικού σκληρού ελαστικού, το οποίο έχει δοκιμαστή από τον Luca di Grassi και την Toyota TF109 στις ιδιωτικές δοκιμές στη Χερέθ και τη Βαρκελώνη. Αυτό το ελαστικό θα είναι πολύ πιο μαλακό απ’ ό,τι το σημερινό σκληρό. Τ’ αποτελέσματα θα τα εξετάσουν οι μηχανικοί της Pirelli, καθώς προετοιμάζονται για το 2012, όπως ακριβώς έγινε και με τις δοκιμές στο Abu Dhabi, όπου είχε δοκιμαστεί ένα πειραματικό μαλακό ελαστικό.

Ο Paul Hembery, Αγωνιστικός Διευθυντής της Pirelli, επιβεβαιώνει ότι η προσέγγισή τους για το 2012 θα είναι πιο επιθετική σε σχέση με φέτος.

Ήδη προετοιμαζόμαστε για το 2012, οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον ν’ ακούσουμε τις γνώμες των οδηγών για τα νέα σκληρά και μαλακά ελαστικά που θα δοκιμάσουν στη Βραζιλία. Έχουμε ήδη συγκεντρώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με τα νέα μαλακά ελαστικά, από το τεστ των νέων οδηγών, κι έτσι θα είναι χρήσιμη η σύγκριση με τα πραγματικά αγωνιστικά δεδομένα.

Είναι σημαντικό να μην υπάρξει σύγχυση με τα ονόματα των ελαστικών. Αυτό που τώρα λέμε “μαλακή”, μπορεί να είναι η μέση γόμα για την επόμενη χρονιά, αφού αυτός είναι ο λόγος που πειραματιζόμαστε. Σε γενικές γραμμές, τα ελαστικά θα είναι λιγότερο συντηρητικά την επόμενη σεζόν, καθώς στο δεύτερο μισό της σεζόν, οι ομάδες κατανόησαν τα ελαστικά μας, πράγμα που μας επιτρέπει να κάνουμε κάποιες αρκετά επιθετικές επιλογές, όπως τα πολύ μαλακά και τα μαλακά ελαστικά στην Κορέα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα