Έτοιμη όλη η Ιόνια Οδός σε 12 μήνες

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο της Κλόκοβας κοντά στο Αντίρριο όπου κατασκευάζονται οι δίδυμες σήραγγες, δήλωσε ότι όλη η Ιόνια Οδός θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες. Συγκεκριμένα είπε:

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα μπορέσει να υλοποιηθεί ο στόχος για την παράδοση του συνόλου του έργου της Ιόνιας Οδού το Μάρτιο του 2017.

Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2017, μετά και την υπογραφή του πλαισίου συναντίληψης μεταξύ του υπουργού Υποδομών Χρίστου Σπίρτζη και τους εκπροσώπους της παραχωρησιούχου

και της κατασκευάστριας εταιρείας.

Σχετικά με την πρόοδο των εργασιών, ο Γιώργος Δέδες είπε ότι καταγράφεται μια δραστική επιτάχυνση των εργασιών σε όλο το μήκος της Ιόνιας οδού, αλλά κυρίως στο δύσκολο τεχνικά τμήμα που είναι οι δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας.

Ο Γιώργος Δέδες είπε πως:

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το Δημόσιο δεν χρωστάει στους παραχωρησιούχους και αυτό οφείλεται στις θυσίες και στους κόπους του ελληνικού λαού. Τα έργα αυτά τροφοδοτούνται από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και γι’αυτό η δική μας αποστολή είναι να τα παραδώσουμε γρήγορα, έγκαιρα, αξιόπιστα και ασφαλή.

Όσον αφορά τα προβλήματα που προκύπτουν με απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικούς χώρους και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ο γενικός γραμματέας Υποδομών είπε πως θα λύνονται άμεσα και αποτελεσματικά, μέσω της διυπουργικής επιτροπής που έχει συσταθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα