Ένα BMW i8 στον δρόμο
To BMW i8 παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης με τις πωλήσεις του να ξεκινούν στα τέλη του 2013 με αρχική τιμή κοντά στις 100.000 ευρώ. Για πρώτη φορά βλέπουμε ένα BMW i8 στον δρόμο, αφού η BMW πήγε ένα τέτοιο στη πόλη Λάντσχουτ της Νοτιοανατολικής Γερμανίας, με το υβριδικό 2+2 supercar να είναι βαμμένο σε μπλε χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες.
Να θυμίσω πως το i8 συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστά άξονα απόδοσης 96kW (131 ίππων) με 250 Nm ροπής και έναν turbo 1.500αρη τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης στον πίσω άξονα απόδοσης 231 ίππων με 320 Nm ροπής, με την συνολική απόδοση να ανέρχεται στα 362 άλογα με 570 Nm ροπής. Οι δύο κινητήρες συνεργάζονται με ένα νέο 6-τάχυτο κιβώτιο το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να μεγιστοποιούνται οι επιδόσεις του αυτοκινήτου. Έχει αυτονομία 35 χλμ αποκλειστικά με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα, καταναλώνει μόλις 2,5 λίτρα/100 χλμ, εκπέμπει 59 γρ/χλμ CO2, κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,4 δευτ. με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 120 χλμ/ώρα.
Οι μπαταρίες 5 kWh φορτίζουν είτε μέσω απλής ηλεκτρικής πρίζας μέσα σε 3 ώρες, είτε μέσω του ταχυφορτιστή i Wallbox μέσα σε 2 ώρες. Η συνδυασμένη αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χλμ στο πρόγραμμα Comfort, ενώ στο πρόγραμμα Eco Pro αυτή αυξάνεται κατά 20%. Στο Sport από την άλλη, η αυτονομία μειώνεται. Αρκετά μέρη του σασί και του σώματος είναι κατασκευασμένα από CFRP, αλουμίνιο και μαγνήσιο, κάνοντας το αυτοκίνητο να μην ξεπερνά τα 1.490 κιλά.
Το i8 έχει αναλογία βάρους 50:50, μήκος 4.689 mm, πλάτος 1.942 mm, ύψος 1.293 mm και μετατρόχιο 2.800 mm. Έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,26 Cd, φορά ζάντες 20″, ενώ για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής τοποθετείται το Gorilla glass της Corning. Έτσι τα τζάμια των παράθυρων του i8 είναι κατασκευασμένα από παρόμοιο υλικό που κατασκευάζονται οι οθόνες των κινητών τηλεφώνων, τα οποία είναι πάχους μόλις 0,7 mm έχοντας ανάμεσα τους ηχομονωτικό υλικό.
[Πηγή: Julian Schroeder/Flickr]
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις AutoBlog
- Τελευταία Νέα AutoBlog
- Ένα BMW i8 στον δρόμο
- Video: Ένας τυχερός οδηγός Toyota GT 86 στο Nurburgring
- Video: Αυτό το νέο motorsport θα το λατρέψεις
- Spy Photos: BMW 4 Series Gran Coupe
- Video: Μια Porsche 911 στο ALMS παραλίγο να προσγειωθεί πάνω σε έναν κάμεραμαν
- Video: Ένα Renault Megane παίρνει εντελώς ξαφνικά φωτιά
- Video: Τράκαρε ο Loeb στο Rally Γαλλίας
- Hyundai Santa Fe Zombie Survival Machine
- Αυτό το Audi A4 θα μπορούσε να είναι της Χρυσής Αυγής
- Honda CR-V Black Edition
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- EPIC FAIL: Ούτε στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να συμβεί... αυτό!
- ΒΙΝΤΕΟ: Μια εξαιρετικά χαμηλή πτήση με Wingsuit
- 5ο Open Track Day Delta HF Integrale
- Video: Ο Magnus Walker μιλά για την πράσινη Porsche 911 του 1966
- Spy Video: BMW M4 Coupe με το πλάι στο Nurburgring
- Video: Φάρσα σε drive-thru, αυτή τη φορά με σκελετό
- Ράλι Γαλλίας: Νίκη και τίτλος εντός έδρας
- Οι Κινέζοι πρωτοπορούν. Λεωφορείο γίγας «καταπίνει» την κίνηση!
- Ποινές για Pic και Bianchi