Δεν θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη, τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 δεν θα είναι αυξημένα σε σχέση με αυτά του 2016, με την κυβέρνηση να μην έχει λάβει καμία απόφαση για αύξηση της τιμής της βενζίνης.

Ειδικότερα ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως δεν θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας

2017 και σε καμία περίπτωση δεν θα επιβαρυνθούν επιπλέον οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι εξετάζεται πιο δίκαιη φορολογία για την επιβολή των τελών κυκλοφορίας αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για να μεταφερθεί μέρος των τελών κυκλοφορίας στα καύσιμα, ώστε να φορολογούνται αναλογικά όσοι κινούν τα οχήματα τους περισσότερο.

Ο κ. Αλεξιάδης έκανε γνωστό ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στο πώς θα επιβάλλονται τα τέλη κυκλοφορίας από το 2017, αλλά εξετάζονται προτάσεις, από την ομάδας εργασίας που έχει συστηθεί για να βρεθεί ο πιο δίκαιος τρόπος. Παράλληλα, συμπλήρωσε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβαρυνθούν περισσότερο οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων από αυτό που πληρώνουν τώρα.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι οι πάνω από 600.000 ιδιοκτήτες ΙΧ που τα κινούν χωρίς να πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας, αλλά και οι περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους εφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα