Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου πίσω από το τιμόνι του τουμπανιασμένου Clio R.S.16;

Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην θέλει να δει στην παραγωγή, έστω περιορισμένη, την υπερτουμπανιασμένη έκδοση του Clio RS. Παρόλα αυτά, η Renault Sport στο τελευταίο της διαφημιστικό πρακτικά μας ρωτάει αν θέλουμε να κατασκευάσει το Clio R.S. 16 Concept, το οποίο δημιουργήθηκε να γιορτάσει τα 40 χρόνια της Renault Sport.

Παρόλο

που ακόμα τίποτα δεν είναι επίσημο, φήμες λένε ότι στην έκθεση του Παρισιού θα δούμε το SuperClio με “πολιτική” περιβολή, με την γαλλική εταιρία να ανακοινώνει τη περιορισμένη παραγωγή των 500 αυτοκινήτων, μαζί με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φορά τον κινητήρα του Megane RS και θα τον συνδυάζει με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Η τιμή που εκτιμάται ότι θα έχει είναι €40.000, και μπορεί να ακούγονται αρκετά, και σχεδόν διπλάσια από το Clio RS 200 EDC, αλλά το Clio RS16 θα φορά τον δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο, τετρακύλινδρο κινητήρα του Megane RS 275 Trophy-R. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει 275 άλογα και 360 Nm ροπής. Ο κινητήρας, συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο.

Για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης τους βάρους, τόσο τα πίσω καθίσματα όσο και το air-condition λάμπουν δια της απουσίας τους. Επίσης άξια αναφοράς είναι η προσπάθεια “ανακύκλωσης” που έγινε από την ομάδα εξέλιξης του αυτοκινήτου για την επίλυση ορισμένων θεμάτων. Ολόκληρη η πίσω ανάρτηση, προέρχεται απευθείας από το Clio R3T rallycar ενώ η εμπρός διάταξη, είναι ένας συνδυασμός εξαρτημάτων από το Megane 275 και το Clio RS του 200. Θα φοράει εξάτμιση της Akrapovic ενώ τα αμορτισέρ, είναι θα είναι ρυθμιζόμενα της Ohlins που φοράει και το Megane 275, ενώ από το ίδιο αυτοκίνητο προέρχεται και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα