Αυτή η πράσινη Ferrari 250 GTO είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου, πουλήθηκε για 35 εκατομύρια δολάρια

00:03 2/6/2012 - Πηγή: AutoBlog

Ξέχασε ως το ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου την Bugatti Type 57SC Atlantic 1936, αφού αυτή η πράσινη Ferrari 250 GTO που βλέπεις πουλήθηκε σε ένα συλλέκτη της Ferrari για 35 εκατ. δολάρια (28,5 εκατ. ευρώ), δείχνοντας μας για ακόμη μια φορά, ότι οι άνθρωποι που έχουνε καταθετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς με πολλά μηδενικά, δεν υπολογίζουν πόσα χρήματα θα δώσουν, ώστε να κάνουνε ένα αυτοκίνητο δικό τους.

Η Ferrari

έβγαλε στη παραγωγή μόλις 32 250 GTO και η συγκεκριμένη είχε κατασκευαστεί από την Ferrari για τον Sir Stirling Moss. Το αυτοκίνητο είχε πουληθεί πριν από 10 χρόνια για “μόλις” 8.5 εκατ. δολάρια αλλά ο Craig McCaw, ένας συλλέκτης από το Seattle, πλήρωσε σχεδόν 4 φορές περισσότερα χρήματα ώστε να την κάνει δική του.

Το αυτοκίνητο μπορεί να κατασκευάστηκε για τον Moss αλλά ο Βρετανός δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να το οδηγήσει, αφού μετά το φρικτό ατύχημα του στο Goodwood τον Απρίλιο του 1962, η καριέρα του τελείωσε άδοξα. Το αυτοκίνητο το οδήγησε ο Ιρλανδός teammate, Innes, στον αγώνα του Le Mans του 1962 και από τότε δεν ξαναέτρεξε ποτέ σε αγώνα, αφού βγήκε σε δημοπρασία με τους συλλέκτες του κόσμου να ήθελαν να την κάνουν δική τους.

Πριν από λίγους μήνες, ακόμη μια Ferrari 250 GTO πουλήθηκε για ένα τεράστιο ποσό, 24.4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το Bloomberg αναφέρει ότι μέσα στους τελευταίους μήνες έχουνε πουληθεί 8 συλλεκτικές Ferrari όπου το σύνολο των πωλήσεων τους αγγίζει τα 107 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα