Toro Rosso: Η Renault δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την εξαγορά μας

Το μέλλον της Renault απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί τη Formula 1. Η γαλλική εταιρεία, που ήθελε τόσο πολύ τους turbo V6 κινητήρες, είδε τον εαυτό της να μην μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού, έχοντας χάσει καθαρά τη μάχη από τη Mercedes

και τη Ferrari. Ένα από τα σενάρια για την εταιρεία είναι η επιστροφή της στη Formula 1, εξαγοράζοντας κάποια ομάδα, με την πιθανότερη να είναι η Toro Rosso.

Το ενδιαφέρον αυτό δεν είναι τόσο ισχυρό όσο μπορεί κάποιος να φαντάζεται διότι, σύμφωνα με τον επί κεφαλής της ιταλικής ομάδας, Franz Tost, ένα ενδιαφέρον πράγματι υπήρξε, αλλά αυτό δεν είναι κάτι ουσιαστικό, όπως πιστεύει ο ίδιος.

Δεν ξέρω τι έχει αποφασίσει η Renault για το μέλλον της. Τρεις ή τέσσερις μήνες πριν, ήρθαν να δουν το εργοστάσιο στη Faenza και στη συνέχεια πήγαν στο Bicester, προκειμένου να δουν κι εκεί τις εγκαταστάσεις. Η διαπραγμάτευση υπήρχε για λίγο, αλλά μετά άρχισα να νιώθω ότι η Renault δεν ενδιαφερόταν πραγματικά για την απόκτηση της Toro Rosso.

Το άγνωστο μέλλον της Renault ίσως να βάζει σε σκέψεις τους ανθρώπους της Toro Rosso. Από το 2007 μέχρι και το 2013, Scuderia χρησιμοποιούσε κινητήρες από τη Ferrari και ο Tost αφήνει να εννοηθεί ότι θα ήθελε στο μέλλον να χρησιμοποιεί το ιταλικό power unit.

Θα πρέπει να περιμένουμε δύο μήνες. Πρώτα, θα πρέπει να καταλάβουμε τι θέλει να κάνει η Renault. Όταν πάρει την απόφασή της, θα καταλάβουμε αν πρέπει να ξεκινήσουμε συνομιλίες με άλλους κατασκευαστές ή όχι. Για παράδειγμα, με τη Ferrari είχαμε μια επιτυχημένη πορεία πριν από αρκετά χρόνια, αλλά τώρα τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.

Οι μηχανικοί της Renault δουλεύουν πάνω σε μια αναβαθμισμένη έκδοση του Energy F1-2015, ενώ υπάρχουν κάποιες φήμες που θέλουν νέο κινητήρα στο Spa, σε περίπου έναν μήνα από τώρα. Ο επί κεφαλής της Red Bull, Christian Horner, πιστεύει ότι οι Γάλλοι θέλουν περισσότερο χρόνο, με τον Tost να συμφωνεί.

Δεν περιμένω νέο κινητήρα στο Spa, αλλά θα δούμε. Νομίζω ότι θα έχουμε μια αναβαθμισμένη μονάδα, όμως θα έρθει αργότερα μέσα στη σεζόν. Ελπίζουμε ότι η απόδοση μπορεί να βελτιωθεί, για να τηρηθούν και οι υποσχέσεις που έχουμε πάρει από τη Renault.

Keywords
Τυχαία Θέματα