Spy Photos: H νέα BMW X5 κουβαλάει κάτι στην οροφή της

17:54 3/8/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές της τρίτης γενιάς της X5 (G05) εδώ και περίπου 7 μήνες, με το μοντέλο να αναμένεται πως θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017. Γι’αυτό τις προηγούμενες μέρες πιάστηκε να δοκιμάζεται σε γερμανικό έδαφος, κουβαλώντας κάτι σαν έρμα στην οροφή της.

Σύμφωνα με τον CEO της BMW Αυστραλίας, η νέα BMW

Χ5 θα έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με αυτές της τωρινής γενιάς, αλλά θα κατασκευαστεί πάνω στη πλατφόρμα CLAR που κάνει χρήση αλουμινίου, carbon, μαγνησίου και χάλυβα υψηλής αντοχής, κάτι που θα μειώσει σημαντικά το βάρος του σε σχέση με την τωρινή γενιά.

Την πλατφόρμα την χρησιμοποιεί η νέα BMW Σειράς 7, με την X5 να φορά μια γκάμα εξακύλινδρων και οκτακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, με την M έκδοση να βρίσκεται στην κορυφή φορώντας μια βελτιωμένη έκδοση του V8 4,4-λίτρων twin-turbo κινητήρα. Η κορυφαία υπερπολυτελής έκδοση θα φορά V12 6,0-λίτρων κινητήρα και φυσικά πρέπει να αναμένουμε και μια plug-in υβριδική έκδοση με ηλεκτρική αυτονομία μεγαλύτερη των 50 χλμ. Η νέα X5 αναμένεται στην αγορά το 2018, με την κατασκευή της να γίνεται στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα